RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Мене ніхто не зупинить": Залужний висловився про удари по Росії та деокупацію Криму

Якщо партнери України не наважуються давати українській армії зброю для ударів по території Росії, то для цих дій наша країна використає вітчизняне озброєння.

Про це у розмові з Washington Post заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, українська армія проводить роботу, яку "вважає потрібною", хоча військове командування не визнає свою причетність до ударів по Росії.

Читайте: Який позивний є у Залужного: офіцер ЗСУ розкрив секрет "залізного генерала"

У виданні зазначили, що західні союзники Києва, посилаючись на побоювання ескалації війни з Росією, висунули умову українському командуванню щодо ракет великої дальності, попросивши, щоб цю зброю не використовували для ударів по території країни-агресора.

Залужний наголосив, що "не має питати в когось дозволу, що робити на території ворога". Він підкреслив, що для нього пріоритетним завданням є "врятувати свій народ від ворога".

"Мені чомусь доводиться думати, що мені там нічого не дозволяють, тому що Путін застосує ядерну зброю. Дітям, які вмирають, байдуже", – сказав Валерій Залужний.

Головнокомандувач наголосив, що це проблема лише нашої держави, і лише українському військовому командуванню вирішувати, як вбивати ворогів, в тому числі й на його території.

"Якщо наші партнери бояться використовувати свою зброю, ми вбиватимемо своєю. Але лише стільки, скільки необхідно", - заявив Залужний, пообіцявши "повернути Крим, навіть якщо західні союзники будуть проти".

"Як тільки у мене будуть засоби, я щось зроблю. Мені начхати - мене ніхто не зупинить", - заявив Головком.

У той же час він не уточнив, чи були вже вдалі удари по РФ саме українською зброєю.

Нагадаємо, раніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у інтерв'ю Washington Post жорстко відповів на закиди про те, що контрнаступ "відбувається повільно".

  • Вас може зацікавити:

Бути добру! Яскраві меми про генерала Залужного

Наша гордість: як українські зірки привітали Валерія Залужного з 50-річчям

"Єдність – наша головна зброя": найвлучніші цитати Залужного в день його 50-річчя