RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Байден схвалив навчання українських пілотів на F-16: коли і як будуть проходити тренування

Президент США Джо Байден дав дозвіл європейським країнам розпочати тренувати українських пілотів на винищувачах американського виробництва F-16. В Повітряних силах ЗСУ вже розкрили деякі деталі щодо організації навчань.

Про це стало відомо зі слів радника Байдена з національної безпеки Джейка Саллівана, якого цитує CNN, і заяви речника Повітряних сил України Юрія Ігната в ефірі національного телемарафону.

Читайте також: Політ ненормальний: чому НАТО тягне із винищувачами F-16

Як заявив Салліван, українські пілоти зможуть приступити на навчань, як тільки будуть готові європейські союзники.

"Президент дав зелене світло, і ми дозволимо, ми підтримаємо, сприятимемо і фактично надамо необхідні інструменти для того, щоб українці почали навчатися на F-16, як тільки європейці будуть готові", — заявив Салліван.

У свою чергу в Повітряних силах заявили, що країни-партнери вже надали десятки майданчиків для тренувань українських пілотів на F-16 і наразі Україна очікує на виїзд першої групи пілотів на навчання.

"Перша група пілотів — це перша хвиля, яка поїде на перенавчання, потім друга і так далі. Це ті пілоти, які вже проходитимуть безпосередню підготовку з інструкторами в різних країнах, які нам надали майданчики. Йдеться про десятки. Чекаємо, щоб перша група виїхала, слідом буде друга",розповів речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, технічний персонал проходитиме підготовку за "трохи іншою програмою".

Ігнат також зазначив, що Україна отримуватиме літаки поступово, а "не одразу три ескадрильї".

В США оцінюють "зелене світло" від Джо Байдена як різкий поворот у політиці щодо підтримки України, оскільки на початку року він висловлював сумнів, що Україні потрібні F-16.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна на початковому етапі може отримати від союзників кілька десятків винищувачів F-16.

  • Вас також може зацікавити:

Коаліція заради перемоги: скільки потрібно Україні F-16 для повного щастя

Краще за F-16: Україна може отримати від союзників потужні винищувачі

Пілотів ЗСУ навчатимуть у Британії на F-16: Сунак назвав дату