RU  UA

"Троянський кінь" від НАТО: пропозиція про вступ в обмін на території виникла не просто так

Заява про можливість обміну частини територій на вступ до НАТО – зондування можливостей, наскільки виснажена наразі Україна і чи готова сісти за стіл переговорів з Путіним.

Таку думку висловив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: "Віддайте Бранденбург або Піренеї": посол Польщі у Києві різко відповів європейцям

"Зрозуміло, що Росія атакуватиме територію України і далі. І безумовно повірити в те, що Україна отримала б повне членство в НАТО в обмін на території – це напевно в самому НАТО абсолютно не прораховували до кінця. ...громадська думка сьогодні в Україні дуже потужна у тому сенсі, що Україна має деокупувати усі території...", - зазначив експерт.

На його думку, Путіна наразі цілком би задовольнила ситуація, щоб ті території, які вони вже захопили і окупували, залишити за собою, а далі зробити паузу до 2026 року, утворити 1,5-мільйонну армію і остаточно покінчити з Україною.

Нагадаємо, заяву про те, що Україна може стати членом Північноатлантичного Альянсу в обмін на частину своєї території зробив керівник апарату генсека НАТО Стіан Єнссен.

В свою чергу в українському МЗС вже відповіли, що розмови про вступ країни в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Захід вбачає одним з вірогідних сценаріїв припинення війни переговори з РФ з територіальними поступками з боку України.

Вас може зацікавити:

Путін та Пєсков знову заговорили про готовність до переговорів, зробивши випад проти України

Напад на НАТО: в США відповіли на ядерні погрози Медведєва

Це не обговорюється: Салліван висловився про членство України в НАТО та навчання пілотів на F-16