RU  UA

З Москвою – лише програш: яку гру зараз веде Лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, чітко усвідомлюючи "перспективи" співпраці з РФ, веде подвійну гру.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова місії демократична Білорусь у Києві Геннадій Манько.

Читайте також: Латвія оголосила часткову мобілізацію, щоб посилити захист кордону: що відомо

Зокрема, щодо провокацій на кордоні Білорусі з країнами НАТО, то експерт вважає, що така програма була давно закладена і є суто російською.

Лукашенко та президент РФ Володимир Путін знайшли порозуміння у тому, що таким чином можна чинити тиск. Адже Білорусь через своє становище, попри все, створює загрозу для всіх сусідів – Латвії, Литви, Польщі та України.

"Тому вони постійно підтримують у такій напрузі, я так розумію, для покращення своїх переговорних позицій. Їм треба постійно робити якісь капості, щоби з ними розмовляли, домовлялися. Хоча зрозуміло, що і на Сході і наш вусатий фюрер – збиті льотчики. Тому вони постійно піднімають тиск", - пояснив він.

За його словами, однією із ситуацій, якою скористався Лукашенко, був "чорний лебідь", коли ПВК "Вагнер" поїхав на Москву.

"Може, йому на руку було б, якби Пригожин заїхав на Москву – йому треба було перекреслити всі домовленості з Путіним, але не вийшло. Він узяв на себе дуже багато і зараз є інформація, що Путін його тримає "на морозі", - зауважив він.

При цьому Лукашенко завжди працюватиме від протилежного: якщо на Сході погано - працюватиме із Заходом. Якщо Захід напружуватиме - розповідатиме Сходу, що Захід напружує.

"Він шукає собі варіанти. Я впевнений, що він зараз активно працює із Заходом – через посередників йому дають можливість вести переговори. Він розуміє, що з Москвою – лише програш. Він туди (на Захід) дивиться", - додав Геннадій Манько.

Нагадаємо, у ЗСУ заявляють, що ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована, проте ймовірність вторгнення військ з території республіки залишається.

  • Вас також може зацікавити:

Польща збільшує контингент на кордоні з Білоруссю: в Міноборони озвучили цифру

Цілі "спецоперації" досягнуто: Лукашенко видав низку цинічних заяв в інтерв’ю зрадниці Панченко, відео

Окупанти вивели з Білорусі майже всі війська: що відбувається на північних кордонах України