RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Провокації не виключаються: Наєв попередив про загрозу з боку Білорусі

Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована, проте ймовірність вторгнення військ з території республіки залишається.

Про це заявив Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв на Facebook-сторінці.

"Обстановка на кордоні з білоруссю повністю нами контролюється. Різких змін не передбачається", - йдеться у повідомленні.

Наєв наголосив, що ті російські війська, які перебували на території Білорусі наразі виведено з республіки та перебувають у складі резерву об’єднаного угруповання військ рф, частини якого ведуть наступ на Куп’янському/Лиманському напрямку.

Генерал-лейтенант зауважив, що на вересень у Білорусі планують провести низку спільних навчань ОДКБ (“Ешелон”, “Поиск”, “Взаимодействие”), які можуть бути використані як легітимізація нарощування військової присутності.

Читайте також: Готуються до вторгнення? Польща перекидає техніку до кордонів з Білоруссю

За словами Командувача Об’єднаних Сил ЗСУ, зважаючи на те, що Росія не досягла своїх стратегічних цілей, можливий подальший пошук нових способів для відновлення активних дій з північного напрямку. Таким чином, з боку РФ може бути вжито заходів для організації провокацій та проведення диверсійних акцій на українсько-білоруському кордоні.

Попри це наразі ознак формування ударних угруповань в смузі ОСУВ “Північ” не викрито.

"Наявний комплект військ прикриття збройних сил білорусі та угруповання прикриття ДК зі складу угруповання “Запад” готовий переважно до ведення стримуючих та оборонних дій на власній території. Проте ризик загрози застосування диверсійно-розвідувальних сил з території білорусі не виключається, тому вже зараз ми вживаємо заходів щодо підвищення наших контрдиверсійних та оборонних спроможностей", - резюмував Наєв.

Раніше ми писали, що Латвія оголосила часткову мобілізацію, щоб посилити захист кордону.

  • Вас може зацікавити: