RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Шуфрича знайшли документ про територіальний "перерозподіл" України: фото

Під час обшуку будинку Нестора Шуфрича правоохоронці знайшли документ з концепцією автономії Донецької та Луганської областей, який датований липнем 2014 року за підписами самого нардепа IX скликання від забороненої партії ОПЗЖ та одіозного Віктора Медведчука.

Про це інформує УП.

Читайте: Ватне комбо: з'явились фото "рольових" костюмів, знайдених у Шуфрича

Документ передбачав перейменування цих регіонів України у так звані "краї", широку автономію, а також проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту.

У той же час, як повідомляють у Службі безпеки, правоохоронці зібрали аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича.

Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО та агента ФСБ РФ Володимира Сівковича, який координував російську агентуру в Україні.

Зазначається, що одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Нардеп систематично поширював наративи Кремля про те, що українська держава нібито є "штучним утворенням", що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито є "одним народом", намагаючись розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Читайте також: Візит СБУ до Шуфрича: з'явилися нові важливі подробиці

Як інформують в наглядовому відомстві, Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 111 КК України. Нестору Шуфричу загрожує до 15 років тюрми.

Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків.

Нагадаємо, у лютому 2022 року, перед самим початком широкомасштабного вторгнення Росії, в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" Юрій Бутусов журналіст звинуватив Нестора Шуфрича у проросійських поглядах та зраді інтересів України, після чого між ними сталася бійка.

  • Вас може зацікавити:

"Грався з котом і програв": у мережі висміяли бійку Шуфрича та Бутусова влучними фотожабами

Не лише особняк у Криму: ЗМІ розповіли, як Шуфрич шантажував екс-партнера російською в'язницею

Спійманий за шпигунство Шуфрич виїхав з України: що відомо