RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Зеленський підтвердив, що танки Abrams вже в Україні: перші подробиці

Перша партія танків Abrams вже в Україні і готується до застосування на полі бою. Це підтвердив президент України Володимир Зеленський.

Інформація розміщена на офіційній сторінці президента у Telegram.

Читайте також: США не урізатимуть допомогу Україні: що буде з 300 млн доларів

"Хороші новини від міністра Умєрова. "Абрамси" вже в Україні й готуються підсилити наші бригади. Вдячний союзникам за виконання домовленостей!", - зазначив Зеленський.

Раніше джерела в міноборони США повідомили "New York Times", що перші танки Abrams американського виробництва були доставлені в Україну.

Джерела видання також повідомили, що більше танків Abrams буде відправлено в найближчі місяці, зазначивши, що ті, які були відправлені в Україну в суботу, 23 вересня, були першими з 31, які адміністрація Байдена пообіцяла надіслати. Чиновники не сказали, скільки їх доставлено на даний момент.

Минулого тижня і президент Байден, і міністр оборони США Ллойд Дж. Остін прогнозували, що танки будуть доставлені протягом декількох днів.

Українські військові розпочали навчання наприкінці весни, пройшовши скорочений 12-тижневий курс з експлуатації танків Abrams на американських військових базах у Німеччині.

У січні 2023 року в США заявляли, що Україна отримає танки Abrams модифікації М1А2, однак вже у березні Пентагон повідомив, що відправить старішу версію, "аби прискорити темпи доставки". Яку саме модифікацію отримала Україна — наразі невідомо.

Раніше ми писали про те, що у травні українські військовослужбовці розпочали навчання на танках Abrams.

Вас також може зацікавити:

Україна отримає 31 танк Abrams: заява Байдена

Що відомо про танки Abrams, які скоро прибудуть до України: фото, відео та особливості

США офіційно схвалили відправку танків Abrams до України: коли прибуде перша партія