RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Що відомо про танки Abrams, які скоро прибудуть до України: фото, відео і особливості

Американський президент Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги у розмірі 325 млн доларів та заявив, що перші танки "Абрамс" вже скоро будуть в Україні.

"Апостроф" пише, чим відомі ці бойові машини, які стоїть на озброєнні армії США ще з 1980 року.

Читайте: Україна отримає 31 танк Abrams: заява Байдена

Раніше прогнозувалося, що Україна отримає модель М1А2, виробництво якої розпочалося у 1992 році, але Сполучені Штати вирішили надати старішу версію M1A1.

Читайте: "Гібридні" Abrams: у Пентагоні уточнили, які танки і коли передадуть Україні

До речі, на М1А2 Abrams встановлено автономний тепловізійний панорамний приціл командира, приціл навідника із стабілізацією в двох площинах і далекоміром, командирську башту, яка має аж 8 перископів замість 6, як на попередніх моделях, тепловізор для механіка-водія, систему IVIS, яка дозволяє командиру відстежувати рух, ідентифікувати ворожі цілі та швидко поширювати інформацію, посилене збідненим ураном композитне бронювання тощо.

Боєкомплект для 120-мм гладкоствольної гармати М256 складає 42 снаряда. Також танк несе на собі 12,7-мм великокаліберний кулемет M2HB та два 7,62-мм кулемета M240. Екіпаж нараховує 4 особи.

Вага танка, який обладнаний багатопаливним газотурбінним двигуном потужністю 1500 к.с., сягає 62 тонни. Він може розвинути швидкість 67,6 км/год по шосе та 48,3 км/год - по пересічній місцевості. Вартість зазначеної моделі складає понад $6 млн.

Варто зазначити, що версії M1A1 та M1Aц дуже схожі між собою, головною відмінністю є оновлені прицільні прилади з "аналогової" на цифрову модель.

Нагадаємо, у травні українські військовослужбовці розпочали навчання на танках Abrams.

  • Вас може зацікавити:

США офіційно схвалили відправку танків Abrams до України: коли прибуде перша партія

Танки Abrams для України: Пентагон уклав контракт на виготовлення на $27,1 млн

Leopard і Abrams проти російських танків: думка військового аналітика