RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"Ми не знаємо їхніх розмірів": Орбан зробив нову скандальну заяву у бік України

Угорський прем'єр Віктор Орбан зробив чергову провокативну заяву щодо масштабів території України. У зовнішньополітичному відомстві не забарилися з реакцією.

Про це інформує агенція Reuters.

Читайте також: ЄС утомився від Угорщини: політик пояснив риторику Орбана

Так, Орбан сказав, що перед обговоренням питання членства України у Європейському Союзі спочатку потрібно владнати "дуже складні питання". Він зауважив, що "не знає, наскільки велика територія" України, адже війна продовжується.

"Ми не знаємо, наскільки велика територія цієї країни, оскільки війна все ще триває. Ми не знаємо, скільки її населення, тому що вони тікають... Прийняти країну в ЄС, не знаючи її параметрів, це було б безпрецедентно", - процитувала Орбана агенція.

Угорський лідер зазначив, що Європейський Союз має вирішити, чи може він "всерйоз розглядати" членство країни, яка перебуває у стані війни.

Українська сторона відреагувала на таку заяву. У Міністерстві закордонних справ повідомили, звернувшись до Орбана, що міжнародно визнанні кордони України не змінювалися з 1991 року.

"Позитивно відзначаємо, що прем‘єр-міністр Угорщини турбується про вступ України в Європейський Союз. Інформуємо, що Україна не змінювала своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів", - зазначив речник відомства Олег Ніколенко в Facebook.

Орбан має теплі стосунки з Москвою і неодноразово сперечався з Києвом, зокрема щодо права етнічних угорців навчатися рідною мовою після того, як Україна ухвалила закон 2017 року, який обмежує використання мов меншин у школах, нагадує Reuters.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що європейські лідери планують відправити в Україну миротворчі сили.

  • Вам також може бути цікаво:

"Троянський кінь" Кремля: як Орбан намагається врятувати Путіна

Перекосило обличчя: Орбан не аплодував Зеленському перед самітом ЄС, фото та відео

Чому угорська влада дискредитує мобілізацію в Україні: коментар експерта