RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Конгрес обговорює виділення Україні рекордної військової допомоги: пакет можуть об'єднати з Ізраїлем

Білий дім розглядає можливість об'єднання фінансування військових потреб України та Ізраїлю. Розмір допомоги може становити 100 мільярдів доларів США.

Про це повідомляє NBC, посилаючись на представника адміністрації та двох законодавців-республіканців.

Читайте також: Скільки грошей залишилося у Пентагона на допомогу Україні: ЗМІ назвали суму

Повідомляється, що законодавці обох партій, які підтримують додаткову допомогу Україні, запропонували цей підхід як потенційний спосіб забезпечити фінансування Києва, незважаючи на протидію з боку деяких членів-республіканців у Палаті представників та Сенаті.

Сенатор-республіканець повідомив NBC News, що вони очікують, що і Ізраїль, і Україна будуть об'єднані у майбутньому законопроекті про витрати.

Законопроект про короткострокові витрати, який Байден підписав минулого місяця, щоб уникнути припинення роботи уряду, не включав жодного нового фінансування для України, що започаткувало дебати про те, як вирішити цю проблему.

Білий дім вважає, що його здатність підтримувати Ізраїль не впливає на його здатність підтримувати Україну, заявив американський урядовець. Фактор, який може допомогти у вирішенні будь-яких проблем із запасами США, полягає в тому, що Ізраїль та Україна мають різні системи ППО з різними можливостями, тому вони не конкурують за той самий вид військової підтримки.

Деякі чиновники вважають, що ухвалення єдиного пакету, розмір якого може сягати 100 мільярдів доларів, може дати адміністрації Байдена найкращі шанси забезпечити фінансування війни до виборів у листопаді наступного року.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США затвердила тимчасовий бюджет на 45 днів, який не включає допомогу Україні.

  • Вас також може зацікавити:

За жодних обставин: Байден зробив заяву про Україну після ухвалення бюджету США

Україна отримає конфісковану іранську зброю: з'явилося відео арсеналу

Військової допомоги Україні не буде? Президент Словаччини зробила несподівану заяву