RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Білий дім не проти: Байден планує запросити у Конгресу понад $100 млрд для України

Президент США Джо Байден до президентських виборів може запросити у Конгресу пакет військової допомоги Україні в розмірі близько $100 млрд.

Про це пише видання Daily Telegraph.

За словами джерел, Джо Байден розглядає "одноразовий" пакет військової допомоги Україні після того, як Київ залишився без підтримки на тлі ухвалення резолюції про фінансування уряду США на наступні 45 днів.

Читайте також: Україна отримає від трьох союзників чергову партію допомоги: що туди увійде

Інсайдери стверджують, що лідер Білого дому вирішив перестрахуватися напередодні президентських виборів та можливої перемоги представника Республіканської партії, члени якої дедалі частіше закликають залишити Україну без військової та фінансової допомоги. Розмір єдиного пакету допомоги, за схваленням якого Байден може звернутися до Конгресу, становитиме близько $100 млрд.

"Ідея великого пакету твердо підтримується багатьма в адміністрації. Прихильники України хочуть, щоб це був одноразовий великий законопроект і щоб їм не довелося займатися ним до наступних виборів. Цей крок дозволить уникнути подальших дебатів у Конгресі про витрати України наступного року", - йдеться у публікації видання.

Ще один інсайдер зазначив, що Білий дім поки не ініціюватиме діалог про великий пакет військової допомоги доти, доки Палата представників не отримає нового спікера. Ймовірно, деякі республіканці не підтримають пропозицію Джо Байдена і наполягатимуть на тому, щоб адміністрація президента пішла на деякі поступки в інших політичних питаннях.

Якщо голосування дійде до Палати представників, воно, швидше за все, пройде за підтримки майже всіх демократів і близько половини представників республіканців. Фінансування України також має підтримку значної більшості сенаторів", - додали журналісти у своїй публікації.

Раніше ми розповідали, що німецький концерн допоможе Україні з боєприпасами.

Вас може зацікавити:

Україна отримає конфісковану іранську зброю: з'явилося відео арсеналу

Військової допомоги Україні не буде? Президент Словаччини зробила несподівану заяву

Німеччина хоче передати Україні озброєння для захисту постачання зерна: коли і яка допомога прибуде