RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На Львівщині напали на Миколу Тищенка: він поскаржився в поліцію

У Львівській області під час робочого візиту здійснили напад на народного депутата Миколу Тищенка.

Про це розповів нардеп від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

За його словами, Тищенко після нападу звернувся до правоохоронців та офіційно подав заяву про НП.

Читайте також: Депутату Верховної Ради спалили машину: хто стоїть за підпалом

Пізніше інформацію про напад на Миколу Тищенка підтвердила речниця обласного управління Національної поліції Світлана Добровольська у коментарі "Громадському". За фактом заяви народного депутата розпочато досудове розслідування статтею 125 Кримінального кодексу України - "Умисне легке тілесне ушкодження".

Добровольська також розповіла журналістам, що нині правоохоронці встановлюють усі обставини нападу на Миколу Тищенка у Львівськцій області. "Громадське" додало, що журналісти звернулися за коментарем до народного депутата, однак парламентар поки що не вийшов з ними на зв'язок.

Сам Микола Тищенко у своїх соцмережах також не коментував інформацію про напад. Останній допис народного депутата оприлюднений о 15:30 28 жовтня. Микола Тищенко записав відеозвернення у Львові на площі Григоренка біля пам’ятника правоохоронцям, які загинули під час виконання службових обов'язків, під час якого вирішив висловити свою думку з приводу мовних скандалів в Україні.

Тищенко пояснив, що приїхав на Львівщину з колегами через скарги, які "надійшли до електронної приймальні". Нардеп заявив, що на території України працюють російські ДРГ, які спеціально розпалюють ворожнечу через мовне питання.

"У нас дуже багато національностей проживає. Ця проблема вигадана росіянами, бо вони нічого не можуть зробити з нашою армією. Знаєте, якою мовою розмовляють в окопах? Мовою перемоги. Українською, молдавською, грузинською, угорською, англійською, російською... Сьогодні деякі політичні розумники починають розповідати, що є якісь конфлікти. Я можу засвідчити, що жодних мовних конфліктів немає. Але про яку проблему мови ви кажете? Це проблема дурнів", - додав Тищенко у відеозверенні.

Ймовірно, народний депутат вирішив записати відео навколо мовного скандалу, у який потрапив вже колишній водій таксі Bolt.

Раніше ми розповідали, що нардеп Тищенко вирушив до Тайланду під час війни і нарвався на критику в мережі.

Вас може зацікавити:

"Герой оборони Таїланду": українці висміяли нардепа Тищенка у фотожабах

"Коля мав зайти з тилу": у мережі нова порція фотожаб на поїздку Тищенка до Таїланду

Азіатське "турне" Тищенка: нардеп "здав" своє керівництво