RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Байден і Сі зустрінуться в США: стала відома дата перемовин

Наступного тижня президент США Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін ймовірно зустрінуться і проведуть переговори на вищому рівні в Сан-Франциско.

Про це повідомляє видання Reuters.

Читайте також: В Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Ізраїлю без України: що буде далі

Лідери найбільших країн світу зустрінуться особисто вдруге - попередня зустріч відбулася на полях саміту лідерів G20 на Балі в листопаді 2022 року. Нова зустріч Байдена і Сі буде проведена на полях форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) з ініціативи США, які прагнуть залучити свого геополітичного суперника і відновити дипломатичну кризу через збиття США ймовірного китайського шпигуна у лютому.

І хоч офіційно лідер Китаю ще не підтвердив свій візит, джерела видання Kyodo повідомили, що дві країни проводять останні приготування до зустрічі і вона відбудеться 15 листопада.

Як пише Reuters, великих проривів від розмови в США не очікують, але американські офіційні особи висловили певний оптимізм щодо поліпшення в основному розірваних військових комунікацій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експрезидент Дональд Трамп розглядає вихід США з НАТО у разі перемоги на президентських виборах у 2024 році.

  • Вас також може зацікавити:

Республіканці в Конгресі придумали нову "схему" для допомоги Україні: як Джонсон пояснює маневри

Джонсон готовий допомогти Україні: прихильник Трампа озвучив умови

Одним пакетом: чому Байден записав Путіна в терористи