RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Трамп планує вихід США з НАТО в разі перемоги в 2024 році: у Байдена відповіли

Кандидат від республіканської партії на президентських виборах США 2024 року Дональд Трамп у разі перемоги розглядає вихід країни з НАТО.

Про це пише Rolling Stone.

Читайте також: Одним пакетом: чому Байден записав Путіна у терористи

При цьому Трамп зазначив, що цього можна було б уникнути, якби Альянс поступився його останнім вимогам: збільшення європейськими країнами-членами НАТО витрат на оборону, а також переоцінку фундаментального принципу, згідно з яким напад на одного члена ЄС еквівалентний нападу на всіх.

Виборчий штаб Джо Байдена відреагував на повідомлення про те, що Дональд Трамп планує вивести США з НАТО у разі переобрання.

"Загрози Дональда Трампа послабити НАТО і стати на бік Володимира Путіна підривають силу Америки на світовій арені та загрожують нашій національній безпеці. Будучи президентом, Дональд Трамп провів чотири роки, заграючи з диктаторами і роблячи нашу країну менш безпечною", - заявив Оммар Мусса, представник передвиборного штабу Байдена Він також заявив, що саме тому Дональда Трампа не можна підпускати до Овального кабінету.

Нагадаємо, лояльний експрезиденту США Дональду Трампу Джим Джордан більше не є кандидатом на посаді спікера Палати представників Конгресу США.

  • Вас також може зацікавити:

Ні за яких обставин: Байден зробив заяву про Україну після ухвалення бюджету США

Спікер палати представників США відправлений у відставку: результати голосування

Трампісту не щастить: оголошено результати другої спроби обрання спікера Палати представників США