RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На вихід: скандальний міністр подав у відставку

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт написав заяву до парламенту щодо своєї відставки.

Про це повідомив спікер ВРУ Руслан Стефанчук.

"До Верховної Ради України надійшла заява Міністра молоді та спорту України Гутцайта В.М. про відставку", - написав очільник депутатського корпусу та виклав фото заяви міністра.

Читайте: Жорстке рішення: Україна піде на безпрецедентні заходи у спорті через Росію

Також він повідомив, що прохання Гутцайта буде розглянуто найближчим часом.

Сам Гутцайт висловив вдячність за підтримку його рішення президенту України Володимиру Зеленському, керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку та прем'єру Денису Шмигалю.

Міністерство молоді та спорту Гутцайт очолював з березня 2020 року, змінивши на посаді Володимира Бородянського. У Кабмін він прийшов у статусі керівника Національної федерації фехтування. Окрім того, майже рік тому, 17 листопада, Гутцайт замінив Сергія Бубку на посаді президента Національного олімпійського комітету. Під час виборів нового голови організації за Гутцайта віддали 123 голоси. Таким чином він з великим відривом переміг своїх конкурентів борця-депутата Жана Беленюка та очільника відділення НОК Київщини Ігоря Малинського.

І хоча він наголошував, що не поєднуватиме ці дві "роботи" та піде з уряду, але до цього часу займав обидва "місця".

До того ж, скандал виник й під час обрання нових членів Олімпійського комітету України, до складу якого були включені одіозні політики Нестор Шуфрич і Григорій Суркіс. Через це футбольний тренер Андрій Шевченко, якого обрали на посаду віце-президента НОК, заявив, що звільняється. Голова Української асоціації футболу і член НОК Андрій Павелко також повідомив, що призупиняє своє членство в комітеті на знак протесту. Але наступного дня у НОК повідомили, що Суркіс та Шуфрич написали заяви за власним бажанням про те, що покинуть склад Національного олімпійського комітету України.

Нагадаємо, що українська фехтувальниця Ольга Харлан, яка перемогла у бою "нейтральну" росіянку Анну Смірнову та відмовилася тиснути їй руку, через що була дискваліфікована, "автоматично" отримала кваліфікацію на Олімпіаду-2024.

Читайте також:

Друг Медведчука Шуфрич отримав посаду у Національному Олімпійському комітеті України

Шевченко ухвалив рішення щодо роботи з Шуфричем у НОК: що відомо

Чи надовго Шуфрич та Суркіс у НОК: нові подробиці