RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Експрем’єр Британії Кемерон очолив МЗС: що він сказав про Україну

Колишній глава уряду Британії Девід Кемерон 13 листопада очолив зовнішньополітичне відомство країни. Він у першій своїй заяві згадав про Україну та Близький схід.

Про це він написав у повідомленні у Twitter.

Читайте також: Війна не завершиться найближчим часом: у розвідці Британії озвучили невтішний прогноз

У ньому наголосив на важливості докладання зусиль у питанні припинення війни в Україні та на Близькому Сході. У період глобальних змін для Британії вкрай важливо підтримувати союзників, зміцнюючи партнерські відносини, наголосив новий глава МЗС.

"Перед нами стоїть найскладніший комплекс міжнародних проблем, включно з війною в Україні та кризою на Близькому Сході", – йдеться у дописі.

Британський посадовець зауважив, що хоч останні сім років не брав участі у політиці, все одно сподівається, що його досвід на посаді лідера консерваторів та на посаді прем'єра допоможе у вирішенні "життєво важливих завдань" уряду країни.

Варто зауважити, що Девід Кемерон очолював уряд Британії з 2010 до 2016 роки. Саме за його прем’єрства відбувся референдум щодо виходу Британії з Європейського Союзу. Тоді 51,9% британців висловилися "за" Brexit, 48,2% - "проти".

Нагадаємо, у межах нового пакету військової допомоги Велика Британія передасть до України засоби для розмінування, запасні частини для ремонту переданого озброєння, засоби захисту критичної інфраструктури, додаткове озброєння та засоби протиповітряної оборони.

  • Вас також може зацікавити:

Чи будуть британські солдати в Україні: Сунак розставив крапки над "і"

Ще 30 тисяч військових до кінця року: Британія готова допомагати Україні й надалі

Британія передала Україні сучасні ракети ASRAAM: що відомо