RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Чи будуть британські солдати в Україні: Сунак розставив крапки над "і"

Новий міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що британські військові в Україні забезпечать підготовку бійців Сил оборони, а Королівський флот - безпечне судноплавство у Чорному морі. Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак, який розкрив деталі російської ракетної атаки на Одеський порт 24 серпня, уточнив, що мав на увазі Шеппс.

Про це повідомляє Sky News.

Читайте також: Ще 30 тисяч військових до кінця року: Британія готова допомагати Україні й надалі

За словами Сунака, міністр оборони заявляв про плани розміщення британських військових у довгостроковій перспективі. Але найближчим часом цих солдатів не будуть відправляти в Україну.

"Я вважаю, що про це було зроблено кілька помилкових заяв. Міністр оборони мав на увазі, що одного разу, в майбутньому, цілком можливо, ми проведемо частину цього навчання в Україні. Але це на довгострокову перспективу, а не тут і зараз - немає британських солдатів, які будуть відправлені битися в нинішньому конфлікті", - зауважив прем'єр-міністр.

Як писав The Telegraf глава Міноборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що відповідно до планів, які обговорюються з військовими керівниками, Британія розширить програму підготовки українських воїнів. Він уточнив, що провів переговори з керівництвом армії про перенесення на українську територію "активнішого навчання і виробництва" військової техніки та закликав британські оборонні компанії відкривати підприємства в Україні.

"У кінцевому підсумку, підготовка буде наближена і фактично перенесена на територію України. Особливо на заході країни, я думаю, що зараз є можливість зробити більше речей всередині країни, і не тільки навчання. Ми також бачимо як BAE (британська оборонна компанія - Апостроф"), наприклад, переходить на виробництво в країні", - стверджував Шеппс.

Також він наголошував, що важливо не допустити ситуацію, за якої "за умовчанням буде заборонено міжнародне судноплавство", а тому Лондон готовий залучити Королівський флот для гарантування безпеки українських торгових суден у Чорному морі.

Раніше ми публікували підсумки зустрічі Рамштайн - 15.

  • Вас може зацікавити:

Американці не є терплячими людьми - експерт із США про підтримку України

"Про безвіз забудьте": Британія ввела беспрецендентні санкції проти росіян

ЗСУ отримають британські розвідувальні машини Scimitar: фото і характеристики