RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Брюсселя уривається терпець: Польщу можуть покарати за блокування кордону України

Європейська комісія може розпочати каральну процедуру проти Польщі, якщо влада у Варшаві не розбереться з блокуванням місцевих перевізників прикордонних переходів з Україною.

Про це інформує RMF FM.

Як наголосив речник Єврокомісії, згідно із законодавством ЄС, польська влада зобов'язана забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах через так звані "коридори солідарності".

Читайте: "Пішов би краще воювати": поляки на кордоні накинулися на українського водія з образами і знущанням, відео

У Бельгії вважають, що Варшава недопрацьовує, аби врешті-решт розв'язувати проблему та припинити страйк. Тому Брюссель вже потроху втрачає терпіння.

З неофіційних джерел польськім ЗМІ стало відомо, що у Єврокомісії розглядають питання про порушення польською владою регламенту ЄС щодо лібералізації торгівлі з Україною, дію якого було продовжено до червня 2024 року. Наразі Єврокомісія збирається дослідити правові підстави для запуску каральної процедури.

Офіційно в Єврокомісії поки не оприлюднюють заходи, які вона може вжити проти Польщі, запевняючи, що переговори з Варшавою та Києвом тривають.

"Європейська комісія все ще перебуває в контакті з владою обох країн, ми не можемо коментувати потенційні заходи, оскільки дискусії тривають", – повідомив речник ЄК.

Нагадаємо, що тисячі українських фур застрягли в чергах на кордоні з Польщею.

  • Вас зацікавить:

Поляки не знімуть блокаду кордону: стала відома причина

Вантажівки пропускають лише на одному ПП: яка ситуація на кордоні з Польщею

Блокада кордону з Польщею: в черзі помер водій-українець, відео