RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Пішов би краще воювати": поляки на кордоні накинулися на українського водія з образами і знущанням, відео

На українсько-польському кордоні, де триває страйк перевізників і вже зібралися тисячі українських фур, наростає конфлікт. Польські протестувальники дозволяють собі ображати і звинувачувати українських водіїв, які майже десять днів стоять у чергах через їхні незрозумілі вимоги.

Чергове кричуще відео, яке зняв українських водій, з'явилося в мережі.

Читайте також: Черги розтягнулися на десятки кілометрів: нові відео з заблокованого кордону з Польщею

Поляки вже понад тиждень відмовляються пропускати українських водіїв додому, ба більше, деякі з них перейшли до образ на адресу українців, і навіть в присутності поліції ображають і принижують українців.

Один із українських водіїв показав перепалку, яка виникла на кордоні. Спочатку поляки накинулися на нього зі звинуваченнями, що він нібито говорить російською, а тоді почали забороняти знімати їх на відео.

На прохання українця показати йому документ, на підставі якого вони затримали його на кордоні, поляки нахабно заявили йому, що краще б він йшов воювати.

Чоловік, батько якого зараз на фронті, розповів, що за час простою він спалив вже 200 літрів пального, у нього закінчилися харчі та ще й до всього захворів. Однак це все ніяк не вплинуло на поляків, поведінка і мотиви яких все більше наштовхують на думку, що їхня акція керується з Росії, а головний бенефіціар розбрату між українцями і поляками знаходиться у Кремлі.

"Апостроф" закликає європейську спільноту якнайшвидше врегулювати ситуацію на українсько-польському кордоні. Бо вона вже стає критичною.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика!

Нагадаємо, що Україна надсилала Польщі офіційну ноту з наполегливим проханням не допустити обмеження польськими перевізниками руху вантажівок через кордон.

  • Вас зацікавить:

Тисячі українських фур застрягли у чергах: нічні кадри страйку на кордоні з Польщею

Блокада кордону з Україною: польські перевізники повністю перекрили рух на двох пунктах пропуску

Блокада кордону із Польщею: у черзі помер водій-українець, відео