RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Ми допомагаємо Україні, щоб не воювали американські солдати: Байден виступив з новим зверненням

Президент США Джо Байден опублікував статтю, в якій торкнувся війни в Україні та Ізраїлі, а також згадав про роль Вашингтона у світовому порядку.

Відповідну колонку було опубліковано виданням The Washington Post.

Джо Байден вважає, що Володимир Путін і ХАМАС мають одну й ту саму мету - стерти з лиця землі сусідню державу і зруйнувати регіональну стабільність. Лідер Білого дому запевнив, що Вашингтон не дозволить цьому статися, оскільки в цьому питанні зачіпаються національні інтереси Штатів.

Читайте також: Зброя для України: коли Конгрес США може прийняти новий пакет допомоги

"З досвіду двох світових воєн минулого століття ми знаємо, що коли агресія в Європі залишається без відповіді, криза не зникає сама по собі. Це втягує Америку [у конфлікти] безпосередньо. Тому наша відданість Україні сьогодні - це інвестиція у власну безпеку. Це запобігає ширший конфлікт завтра. Ми оберігаємо американські війська від цієї війни, підтримуючи відважних українців, які захищають свою свободу і батьківщину. Ми надаємо їм зброю та економічну допомогу, щоб зупинити експансіоністські прагнення Путіна, перш ніж конфлікт пошириться далі", - наголосив Байден у своїй статті.

Лідер Білого дому вважає, що на Близькому Сході має з'явитися самостійна Палестинська держава, на яку ХАМАС не матиме впливу. Метою США є не зупинка війни, а розрив "безперервного насильства", щоб у майбутньому ніколи не виникали такі збройні конфлікти.

Байден зазначив, що створення двох держав, ізраїльської та палестинської, забезпечить довгострокову безпеку в регіоні та поставить хрест на тероризмі. Тому Вашингтон, за словами президента, прагне того, що Газа та Західний берег мають возз'єднатися під єдиною структурою управління – Палестинською національною адміністрацією .

"У момент такої кількості насильства та страждань – в Україні, Ізраїлі, Газі та багатьох інших місцях – важко уявити, що можливо щось інше. Але ми ніколи не повинні забувати урок, який неодноразово засвоювали протягом нашої історії: через великі трагедії та потрясіння може статися величезний прогрес. Більше надії. Більше волі. Менше люті. Менше образ. Менше воєн. Ми не повинні втрачати нашу рішучість у прагненні досягти цих цілей, тому що саме зараз найбільше потрібні чітке бачення, великі ідеї та політична сміливість", – резюмував Байден у своїй колонці.

Раніше ми розповідали, що Байден підписав закон про тимчасовий бюджет без допомоги України.

Вас може зацікавити:

Боротьба за додаткову допомогу Україні розпочалася: Сенат США схвалив законопроект про витрати

Великої конкуренції немає: США зробили важливу заяву щодо військової допомоги Україні та Ізраїлю

Британія передала Україні нову партію допомоги: що отримають ЗСУ цієї зими