RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Керівником Держспецзвʼязку став командир ударної роти БПЛА: хто такий Юрій Мироненко, фото

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації отримала нового керівника. Її очолив військовослужбовець, командир ударної роти БпЛА Юрій Мироненко.

Про таке урядове рішення повідомляє пресслужба Держспецзв’язку.

Читайте також: Зеленський звільнив заступників командувача Нацгвардії: список прізвищ

Як зауважують у відомстві, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров доручив провести аудит роботи Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, а новий керівник повідомив, що невдовзі представить план розвитку служби.

Що відомо про нового очільника Держспецзв’язку

Як повідомляють у пресслужбі, у Юрія Мироненка за плечима - досвід корпоративного управління, він має глибокі знання тематики БпЛА. Раніше керував ударною ротою БпЛА, що зосереджена на Запорізькому напрямку.

На початку повномасштабної війни обороняв Київ, бувши у складі 112 бригади територіальної оборони столиці. Згодом призначили замначальника штабу 129 батальйону 112 бригади. Керував відділом щодо роботи з добровольчими формуваннями тергромад 112 бригади.

У 1994–2000 роках навчався у Міжнародному науково-технічному університеті ім. академіка Юрія Бугая. Має ступінь бакалавра за спеціальністю "Менеджмент", а також ступінь магістра - спеціальність "Міжнародна економіка".

Перша робота була в банківській сфері, де одразу почав працювати на керівних посадах у структурних підрозділах Правекс Банку, UKRSIBBANK BNP Paribas Group. Має досвід у сферах управління фінансами, виробництва, управління персоналом.

Зокрема, у 2008-2010 роках був фінансовим директором Концерну Стирол із виробництва добрив та азотних сполук.

У 2010-2015 роках працював гендиректором ТОВ "Даймонд Сфір Груп" зі сфери ІТ, логістики, будівництва.

З 2014 року працював на посаді директора, а з 2016-го і до жовтня 2023-го - керівником правління Інституту суспільно-економічних досліджень - неурядового аналітичного центру із супроводу реформ в країні.

Окрім того, працював у приватних фірмах, в управлінських ланках фінансової, банківської, транспортної, фармацевтичної, хімічної та енергетичної сфер.

З 2019 року, уклавши контракт, долучився до територіальної оборони. У 2019–2020 роках навчався, зокрема, на Яворівському полігоні.

Має нагрудний знак "Срібний хрест", додали у Держспецзв’язку.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, що в Україні новий командувач СЗГ.

  • Вас також може зацікавити:

Скандальне звільнення командувача СЗГ: у Зеленського дали пояснення

Залужний також може дізнатися з новин про власне звільнення: чим небезпечні політичні маневри влади

Зеленський звільнив командувача Медслужби ЗСУ: хто замінив Тетяну Остащенко