RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Підрив СБУ потягів в Бурятії: США озвучили свою позицію

США не коментують підриви російських поїздів на Байкало-Амурській магістралі (БАМ) та наголошують, що не забезпечують Україну засобами для проведення диверсійних операцій на території РФ.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Читайте також: У Криму "задвохсотили" командира корабля Чорноморського флоту РФ: з'явилося фото з похорону

"Я не можу підтвердити ці повідомлення", - відповів офіційний представник адміністрації США Джон Кірбі на прохання прокоментувати інформацію, що українські спецслужби провели успішні операції на БАМі.

Водночас, він повторив послідовну позицію Вашингтона, озвучену раніше, що Сполучені Штати "не заохочують і не забезпечують можливості українські сили для диверсій у Росії".

Як відомо, 30 листопада вночі стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме у Північномуйському тунелі ім. Безсолова, що у Бурятії. Це шлях, який Росія використовує для військових поставок. Крім того, 1 грудня на БАМі вибухнув ще один потяг із пальним. Це стало другим етапом спецоперації СБУ щодо виведення з ладу важливої для РФ залізничної магістралі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що понад 10 населених пунктів Підмосков'я було знеструмлено після серії вибухів у районі електропідстанції у Литкаріно.

  • Вас також може зацікавити:

Жест доброї волі? Росія вивела з Чорного та Азовського морів усі ракетоносії

Поранено та вбито понад 100 окупантів: фото з місця удару по морпіхах РФ під Старобешевим

Знайшли слабкі місця: партизани проникли на базу спецполку РФ у Москві, фото