RU  UA

Безугла є лише інструментом: що насправді стоїть за нападками на Залужного

Українська нардепка Мар'яна Безугла є лишень інструментом у своїх заявах про головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Причина нападків на генерала виходить із Офісу президента.

Про це заявив перший заступник секретаря РНБО в 2008-2011 років Степан Гавриш в ефірі Апостроф TV.

"Безугла є лише інструментом. За нею поза сумнівом стоїть Офіс президента. Ця ситуація вже набула ознак кризи, яка досліджується вже за межами України. Вона є проявом протріч між керівництвом, яке не має досвіду управління країною, і військовими, які відповідають за ведення війни", - сказав Гавриш.

Він вважає, що ОП підштовхує президента до цих конфліктів і глава держави має проаналізувати ситацію.

Читайте також: Безугла знову "наїхала" на Залужного: в мережі вибухнули від гніву

"І це вигідно Москві. Це може бути глибокою операцією ФСБ, яка підштовхує недосвідчених політиків до конфліктів. Для них нема нічого кращого, ніж звільнити Залужного, Наєва та інших генералів. Те, що президента залякують Майданом-3 - це також прояв цієї операції. Це наносить удари по допомозі Україні з боку союзників, оскільки породжує сумніви у спроможності України захищати свої національні інтереси. Особливо це шкодить обговоренням допомоги Україні в Конгресі США. Тож ставлення президента до цього конфлікту має бути переглянуте", - сказав Гавриш.

Ексчиновник акцентував, що конфлікт має бути завершено, а людей, причетних до нього, усунено.

"Включно з Безуглою. Виключити її з фракції і показати, що політичне керівництво діє спільно з військовими. У нас на другому році війни діє цивільна адміністрація з помічників і консультантів колишніх депутатів, які втекли до Росії. Вони не мають досвіду і намагаються використати президента для управління воєнними подіями. І є Генштаб, який несе відповідальність. І поки не буде створена військово-цивільна адміністрація, поки в ОП не з’являться представники військових, ця ситуація не може змінитися", - сказав Гавриш.

Він підкреслив, що розкол в українському керівництві - це пріоритетне завдання для ФСБ.

"Вони не можуть подолати оборону і намагаються порушити єдність всередині країни. Залужний не втручається в політичну боротьбу і трактується за кордоном виключно як воєначальник найвищого рівня, яких мало в світі. І влада має надати військовим можливість займатися своєю справою і складати свої плани. Але не ділитися ними з Мар’яною Безуглою", - резюмував Гавриш.

Нагадаємо, більшість українців вважають, що у випадку звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з посади, як закликала Безугла, стан справ у ЗСУ істотно погіршиться.

  • Вас може зацікавити:

Гучний скандал з Безуглою: в НАТО відповіли щодо звинувачень на адресу Залужного

Безугла загрожує нацбезпеці: представник Зеленського зробив жорстку заяву

Безугла "торпеда": чого досягла скандальна "слуга" нападками на Залужного