RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Кім "надув" Путіна? Росіяни шоковані снарядами з КНДР

Російські загарбники скаржаться на браковані артилерійські снаряди виробництва Північної Кореї, які в авральному порядку надходять у підрозділи окупантів.

Про це пише "Defense Express".

Читайте: Путін випросив подарунок від чучхе: КНДР передала Росії більше мільйона артилерійських снарядів

Росіяни вирішили дослідити північнокорейські заряди до 152-мм снарядів з "маркуванням" NDT-3 після "систематичного розльоту по дальності". У результаті виявилося, що у випадково відібраних боєприпасах з однаковим маркуванням використовуються різні види пороху, зв'язки якого взагалі мають різну вагу.

Ба більше, не у всіх боєприпасах взагалі знаходився так званий "розміднювач", тобто свинцевий дріт, призначений для зменшення заміднення каналу ствола через використання снарядів з мідним ведучим пояском. На деяких снарядах маються сліди розкриття герметичних кришок.

І ці "вади" знайшлися у п'яти снарядах, себто при досить незначній вибірці, що говорить про тотальний брак "імпортних" боєприпасів.

На практиці це призводить, як вже відомо, до нерівномірного розльоту снарядів, що означає зменшення точності вогню. А це пряме збільшення витрат боєприпасів на одне завдання, тобто й більший час на його виконання. Здолати це можна зменшенням дальності вогню, але це автоматично призводить до ще більших втрат.

Окрім того, більша витрата боєприпасів зменшує ресурс гармат, що призводить до ще більшої витрати боєприпасів через їх більший розліт.

Також, як відомо, КНДР знаходиться в ізоляції й під усіма можливими санкціями, тому де саме їх "оборонпром" бере компоненти для створення порохів та яка їх реальна якість, важко уявити.

Хоча зрозуміло, що кожен такий боєприпас, навіть бракований, все одно небезпечний.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ЗСУ для ударів по російських позиціях біля Бахмуту застосовували "трофейні" боєприпаси, зроблені у Північній Кореї.

  • Вас зацікавить:

Росія отримує артилерію з КНДР: стали відомі деталі

Росіяни вже використовують снаряди з КНДР: фото і всі деталі

Не тільки снаряди: стало відомо, що КНДР передала Росії для війни з Україною