RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Не тільки снаряди: стало відомо, що КНДР передала Росії для війни з Україною

Північна Корея могла передати Росії не тільки боєприпаси для війни в Україні, а й балістичні ракети малої дальності та переносні зенітні ракети.

Про це повідомляє Yonhap News Agency, посилаючись на високопоставленого південнокорейського військового чиновника.

Читайте також: КНДР озброює Росію? США опублікували супутникові знімки

Як зазначається, об'єднаний комітет керівників штабів (JCS) зробив відповідну оцінку через занепокоєння з приводу поглиблення військової співпраці Пхеньяна та Москви після вересневого саміту між лідером Північної Кореї Кім Чен Ином і президентом РФ Володимиром Путіним.

За попередніми оцінками, до 2 тисяч контейнерів з військовим обладнанням та артснарядами було відправлено з північнокорейського порту Раджин до Владивостока на Далекому Сході РФ. Це удвічі більше, аніж повідомляв Білий дім у жовтні з посиланням на супутникові знімки.

Очікується, що цей обсяг здатний завантажити понад 200 тисяч снарядів 122-мм артилерії чи більш ніж 1 млн снарядів 152-мм.

Північна Корея могла також постачати таку зброю в РФ:

  • танкові боєприпаси серії T;
  • протитанкові керовані ракети;
  • ракетні установки;
  • гвинтівки;
  • кулемети;
  • балістичні ракети малої дальності.

"З середини 2022 року є ознаки постачання зброї Північною Кореєю в Росію, а торгівля зброєю морськими шляхами зросла в серпні незадовго до візиту Кім Чен Ина в Росію", - заявив високопосадовець ЗМІ.

За його словами, натомість Кремль може розглянути можливість надання технологічної підтримки північнокорейському військовому супутнику, ядерній зброї, а також винищувачам і системам протиповітряної оборони.

"Очікується, що Північна Корея спочатку отримає продовольство та паливо для забезпечення стабільності режиму та підготовки до майбутньої зими. Очікується, що (дві країни) додатково обговорять передачу військових технологій, підтримку модернізації звичайних збройних сил", - сказав він.

Посилення військових зв’язків між ізольованими країнами викликало занепокоєння щодо безпеки, адже Пхеньян має намір вивести на орбіту військовий супутник-шпигун після двох попередніх невдалих спроб для посилення своїх можливостей спостереження.

Нагадаємо, раніше КНДР поставила 1000 контейнерів військового обладнання та боєприпасів для армії РФ.

  • Вас також може зацікавити:

Планка знизилася: чому Північна Корея стала для Росії "братською"

Росія створила морський коридор для постачання зброї з КНДР: з'явилися супутникові фото

Росія отримує артилерію з КНДР: стали відомі деталі