RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Відповідь угорцям Закарпаття: що пропонує Орбан Україні замість членства в ЄС

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан відповів на звернення угорських громад Закарпаття, де вони закликали підтримати старт перемовин про вступ України в Європейський Союз.

Про це ЗМІ повідомив представник Орбана Берталан Хаваші, передає "Європейська правда".

Читайте також: Орбан цинічно висловився про війну в Україні: що сказав прем'єр Угорщини

У листі Орбан запевнив, що уряд зробить усе, що від нього залежить, з метою захисту прав угорської громади в Україні. Також у черговий раз повторив, що Європейській комісії не вдалося належним чином підготувати відповідне питання. У зв'язку з цим переговори щодо вступу України у ЄС не на часі.

"Тому ми будемо вносити пропозицію, щоб Європейський Союз ставив за мету не юридично складне членство, а стратегічне партнерство з Україною", - наголосив очільник угорського уряду.

Також він запевнив, що уряд продовжить працювати над тим, щоб угорська громада Закарпаття "змогла жити в мирній, стабільній країні, що розвивається".

11 грудня лідери угорських громад Закарпаття написали листа голові Євроради та прем'єру Угорщини, де попросили підтримати початок переговорів про вступ України у Євросоюз.

Нагадаємо, у Європейському Союзі можуть перенести ухвалення рішення про старт переговорів Україною щодо вступу, запланованого на кінець 2023 року.

  • Вас також може зацікавити:

Орбану загрожують заблокувати європейські перспективи України: які претензії висувають

ЄС виділив майже млрд євро Угорщини: куди підуть гроші

Жодних переговорів: Орбан зробив антиукраїнську заяву про членство в ЄС