RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Путін має програти": головні тези виступу Зеленського в Університеті оборони США

Український президент Володимир Зеленський, перебуваючи 11 грудня у США, виступив у Національному університеті оборони у Вашингтоні. Зокрема, наголосив, що Україна непохитна у захисті своєї землі.

Його виступ транслював Офіс Президента України в YouTube.

Читайте також: Американці не є терплячими людьми - експерт із США про підтримку України

Ключові тези з виступу президента у США

Зокрема, Володимир Зеленський наголосив, що українці не відступлять у захисті своєї землі та демократичних цінностей світу.

Також подякував Сполученим Штатам за підтримку, згадавши про надважливе для української армії озброєння: "Bradley, HIMARS, артилерію калібру 155 мм, ATACMS, Patriots, F-16".

"На нас дивиться весь світ, спостерігаючи за тим, яка доля може спіткати інші вільні народи - жити вільно чи стати суб'єктом. Україна не здалася і не здасться. Ми знаємо, що робити, і ви можете розраховувати на Україну. І ми так само сподіваємося, що зможемо на вас розраховувати", - зауважив Зеленський.

Він заявив, що через імперські амбіції Кремля та російського президента Володимира Путіна, країну-агресорку "не задовольнить лише частина України чи навіть уся".

"Україна - це лише сходинка для Росії, спосіб діяти, як та стара імперія, що померла в 1989 році, і кидати виклик свободі скрізь, де захоче російський цар. Путін повинен програти. Повинен програти, щоб усі інші, хто сприймає війну Росії проти України як його особисту "лекцію" в так званому "університеті агресії", отримали повідомлення голосно та чітко: Путін повинен програти", - наголосив президент.

Зазначив, що РФ прагне значно більшого, ніж земля, ресурси чи населення України, адже розглядає країну як плацдарм. Водночас, нерозв’язані питання у США тільки надихають Путіна, переконаний він.

"Якщо когось і можуть надихати нерозв’язані питання на Капітолійському пагорбі, то лише Путіна та його хвору свиту. Вони бачать, що мрії стають реальністю, коли бачать затримки та скандали. Вони бачать, як падає свобода, коли зменшується підтримка борців за свободу. Такі, як Путін, не мають навіть і сподіватися, що здолають свободу", - повідомив Зеленський.

Також закликав США та вільні країни мати впевненість у власних силах, керівництві, щоб диктатури почали сумніватися в собі.

"Коли вільний світ вагається - диктатури святкують", - зауважив глава української держави.

Окремо зауважив, що українці платять високу ціну на полі бою через зволікання із наданням західної допомоги.

"Кожен із вас тут розуміє, що означає для солдата чекати на боєприпаси тижнями, не знаючи, чи прийде підтримка взагалі. Кожен із вас, хто має досвід командування, знає, що це означає, коли замість того, щоб рухатися вперед, ви просто спостерігаєте, чекаєте на броню чи спорядження, поки ваш ворог задоволений і готується до наступу. Будь-хто з вас, у кого є син чи донька в зоні бойових дій, просто не зрозумів би, якби їм сказали, що захист життя може почекати, тому що певні дискусії ще тривають", - додав він.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати Америки можуть оголосити про надання чергового пакету військової допомоги Україні вже до кінця грудня.

  • Вас також може зацікавити:

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Україна не отримає бомби GLSDB цього року: у США назвали нову дату

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України