RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Пропаганда РФ розганяє брехню про "дві армії" в Україні: яка мета росіян

Росіяни поширюють фейковий наратив про нібито появу в Україні "двох армій" – під командуванням Головнокомандувача Збройних сил України, генерала Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковника Олександра Сирського.

Навіщо ворог роздуває цю маячню, пояснює Центр Протидії Дезінформації.

Читайте: Чи звільнятимуть Залужного і Наєва: Умєров розставив крапки над "і"

Вперше цей меседж озвучили росіяни, але деякі українські інфлюєнсери розвинули його, виходячи з власних інтересів, зазначають у ЦПД.

Існування двох армій зводяться до банального і простого, мовляв, президент України Володимир Зеленський мав особисте спілкування з командувачем сухопутних військ, коли їздив у зону відповідальності ОСУВ "Хортиця", за яке і відповідає Сирський.

Втім, особисті зустрічі президента, який є Верховним Головнокомандувачем, як і з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, так і самого Залужного з командувачем Сухопутних військ Сирським є регулярними, наголошують у ЦПД, додаючи, що не можна забувати про те, що працює ставка Верховного головнокомандувача.

"Але росіяни постійно про це забувають", - підкреслюють у ЦПД, нагадуючи, що воєнна вертикаль вищого рівня виглядає так: Верховний Головнокомандувач - Міноборони - Головнокомандувач ЗСУ - Генеральний штаб - Сухопутні війська ЗСУ.

"Наратив про дві українські армії вигідний передусім саме Росії і в такий спосіб ворог намагається внести розбрат та послабити нас. Відповідно, підігравати йому всередині держави не варто. Вони вже робили те саме понад 100 років тому. Хаос і розкол - це єдині інструменти, якими ворог діє і наша мета в Україні - це єдність", - резюмували у Центрі протидії дезінформації.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що нардеп Маріанна Безугла "наїхала" на Залужного і потрапила під шквал критики.

  • Вас також може зацікавити:

Гучний скандал з Безуглою: в НАТО відповіли щодо звинувачень на адресу Залужного

Безугла загрожує нацбезпеці: представник Зеленського зробив жорстку заяву

Безугла "торпеда": чого досягла скандальна "слуга" нападками на Залужного