RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

"Потрібно повертати все, як було раніше": Залужний зробив гучну заяву про мобілізацію

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що в Україні потрібно не посилювати мобілізацію до війська, а повернути її до тих рамок, як все проводилося раніше. На його думку, обласні військові комісари, яких звільнили, були професіоналами.

Про це він розповів під час спілкування з журналістами у кулуарах презентації Державного оператора тилу 18 грудня.

Читайте також: Залужний прокоментував прослушку у своєму кабінеті: заява Головкома ЗСУ

"Що стосується питань мобілізації, її не те треба підсилювати ... Його (процес мобілізації — "Апостроф") просто треба повернути на ті рамки, у яких він був, у яких він працював раніше", — зазначив Залужний.

За словами Головнокомандувача ЗСУ, через проблеми з мобілізацією військові, що стоять на обороні країни, потрапляють в критичну ситуаці.

"Зараз це проблема тих хлопців, які воюють на передньому краї. Їх повинен хтось замінювати і допомагати. Вони згодом залишаються віч-на-віч, а це зовсім неправильно", - заявив він.

Також Залужний відповів на питання про те, як вплинуло звільнення обласних військкомів на ефективність мобілізації.

"Це були професіонали, вони знали, як це робити, а [тепер] їх немає", - цитує "Інтерфакс-Україна" Головкома ЗСУ.

Як повідомляв "Апостроф", голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що такий підхід як рекрутинг не зможе перекрити необхідну кількість людей в Силах оборони. Він переконаний, що без мобілізації Україні не обійтись.

  • Вас також може зацікавити:

Повістки в "Дії"? Федоров зробив заяву про посилену мобілізацію в Україні

Ухилянтів уріжуть у правах: в "Дії" може з'явитись аналог військового квитка

Лазівок для ухилянтів стане менше: яких змін очікувати з мобілізацією-2024

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.