RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Чи замінить рекрутинг мобілізацію: Буданов розставив крапки над "і"

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що такий підхід як рекрутинг не зможе перекрити необхідну кількість людей в Силах оборони. Він переконаний, що без мобілізації Україні не обійтись.

Про це Буданов заявив на дискусійній панелі "2024: виклики та перспективи", організованій у рамках спільного проекту LB.ua та EFI Group "Нова країна".

Читайте також: Не лише у спортзалах: у мережі показали відео перевірок ТЦК у Львові та Одесі

Глава ГУР зазначив, що чисельність Сили оборони України наразі перевищує мільйон осіб і без мобілізації ніякий рекрутинг не покриє ці потреби.

"Сили оборони України зараз становлять, назву трохи умовну кількість, тому що ми підійшли до державної таємниці, мільйон сто тисяч осіб. Ніякий рекрутинг такі обсяги покрити не може. Виключно мобілізація", - сказав він.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прикордонники спіймали горе-ухилянтів на кордоні з Румунією.

  • Вас також може зацікавити:

"Програма дала збій": під Одесою зі стріляниною схопили ухилянтів, фото

Від дрона не втечеш: на Одещині ухилянти намагалися втекти до Молдови, відео затримання

Пропонував "купити" групу інвалідності: у Києві затримали торговця довідками МСЕК, фото