RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Я не можу цього зробити: Зеленський про відпочинок депутатів, розпуск Ради і скорочення ОПУ

Під час підсумкової пресконференції президент України Володимир Зеленський заявив, якщо суспільство вимагає змінити склад Верховної Ради, необхідно міняти законодавство та проводити вибори. Також він не готовий змінювати свою команду.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Стратегія війни, мобілізація та плани на 2024 рік: що сказав Зеленський на пресконференції

"Якщо я позбудуся своєї команди, вона в мене невелика: п’ять-шість менеджерів - то ми станемо з вами слабкіші. Буде менше ППО, буде менше допомоги. При всій повазі, не можу дозволити цього собі", - сказав президент на запитання журналіста "Української правди" Михайла Ткача, чи планує він зміни у своїй команді на тлі корупційних скандалів та інших обставин.

Водночас президент погодився, що народні депутати мають "займатися своєю роботою та бути моральними авторитетами".

"Є відсоток людей, які працюють, які голосують. До речі, європейські закони проголосували, це було важливо. Проголосували багато реформ, які відкриють ті самі 50 мільярдів, які, до речі, підтримують нашу економіку, яка потім і дає бізнесу можливість працювати тут, а не закриватися", - зазначив він.

Зеленський визнав, що не може розпустити парламент під час війни.

"Що я можу зробити як президент? Не можу їх розпустити, бо тоді будуть вибори. Вибори не можна в час війни проводити… Якщо ми готові на такі шляхи зміни складу Верховної Ради, треба змінювати українське законодавство і проводити вибори. Все, що можна зробити з депутатами", - сказав Зеленський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Володимир Зеленський вважає, що всі прогнози щодо завершення війни в Україні, є лише приватними думками тих, хто їх озвучує.

  • Вас також може зацікавити:

Миру Путін не хоче: Зеленський зробив заяву про членство в НАТО та стратегію війни

Мобілізація жінок та зниження призовного віку: Зеленський чітко відповів

Генштаб і Залужний пропонують мобілізувати ще пів мільйона людей: заява Зеленського