RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Зброї буде більше? Зеленський анонсував хороші новини для України

Незабаром Україна може отримати нову військову допомогу, до якої увійдуть ракети, системи ППО та РЕБ.

Про це у вечірньому відеозверненні від 14 січня розповів президент Володимир Зеленський.

За його словами, перші два тижні 2024 року додали Україні сили й можливостей. Президент нагадав, що деякі союзники вже офіційно оголосили про нові пакети військової допомоги.

Читайте також: Байден поставив ультиматум республіканцям через Україну: що сказав

Ба більше, Київ має домовленності щодо спільного виробництва ракетного озброєння та безпілотників. У цьому контексті Зеленський запевнив, що незабаром дронів стане ще більше та натякнув на великий пакет допомоги від союзників.

"Дронів буде більше. Готуємо чергові хороші новини щодо ППО. Памʼятаємо і про ракети, і про РЕБ – засоби радіоелектронної боротьби – буде більше. І незмінно, місяць за місяцем нарощуємо наше, українське виробництво артилерії. Україна має достатній потенціал, щоб пройти цей важкий шлях війни. Ми маємо потенціал, щоб обʼєднувати світ. Маємо потенціал перемогти", - продовжив очільник держави у відеозверненні.

Окремо президент нагадав про безпекові гарантії для України - наразі розпочалися переговори з Румунією, яка є вже дев'ятою державою, із якою відбувається така двостороння робота. Як взірець, за словами Зеленського, необхідно розглядати угоду, яку цього тижня він уклав з прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком.

"Головне – вірити у свої сили. Вірити в Україну. Я вдячний усім, хто з Україною та в Україні. Я вдячний усім, хто бʼється і працює, і волонтерить, і допомагає заради того, щоб Україна – жила", - резюмував Зеленський.

Раніше ми розповідали, що Зеленський і Сунак підписали безпекову угоду.

Вас може зацікавити:

Україна отримає рекордний пакет допомоги: подробиці візиту до Києва британського прем'єра

Ленд-ліз, спроба №2: у США вигадали, як обійти опір республіканців

Бути чи не бути: чи проживе Україна без американських грошей