RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Байден поставив ультиматум республіканцям через Україну: що сказав

Президент США Джо Байден офіційно звернувся до представників Республіканської партії та висунув їм ультиматум, якщо вони не виділять нову допомогу Україні.

Відповідна заява оприлюднена пресцентром Білого дому.

За словами президента, представникам Республіканської партії "доведеться дуже багато за що платити" за умови, якщо вони не підтримають новий пакет допомоги Україні.

Читайте також: Країна НАТО надасть 21 млн доларів на відбудову Миколаєва

Під час брифінгу один з журналістів поцікавився, що буде з допомогою Україні. У цьому контексті Джо Байден вирішив звернутися до політиків з Республіканської партії.

"Якщо мої колеги-республіканці не профінансують Україну, їм доведеться за багато чого заплатити", - попередив очільник держави.

Окремо Джо Байден зазначив, що готовий до серйозних змін у міграційній політиці, на яку вимагали звернути увагу республіканці та через яку партія блокувала будь-який розгляд нової військової допомоги Україні. За словами президента, з момента своєї інаугурації він тиснув на політиків, аби вони затвердили нововведення, які б призвели до зміни ситуації на кордоні з Мексикою.

"Я хотів би, щоб вони (республіканці - ред.) відреагували. Я тиснув на них - моїх колег-республіканців - відколи вступив на посаду. На мою думку, нам необхідно внести серйозні зміни на кордоні. Я наполягав на цьому. Я готовий зробити істотні зміни на кордоні. Переговори тривають уже п'ять тижнів, тому я сподіваюся, що ми наблизимося до мети", - резюмував Джо Байден під час брифінгу.

Раніше ми розповідали, що Зеленський і Сунак підписали безпекову угоду.

Вас може зацікавити:

Україна отримає рекордний пакет допомоги: подробиці візиту до Києва британського прем'єра

Ленд-ліз, спроба №2: у США вигадали, як обійти опір республіканців

Бути чи не бути: чи проживе Україна без американських грошей