RU  UA

Чому Шольц не хоче передавати ракети Taurus Україні: експерт назвав справжню причину

Питання надання Україні авіаційних крилатих ракет великої дальності Taurus насправді блокує не парламент ФРН, а сам канцлер Олаф Шольц.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Читайте: Бундестаг не підтримав передачу ракет Taurus Україні: результати голосування

Він не виключає, що Шольц побоюється відповідного політичного чи геополітичного удару росіян. За його словами, канцлер побоюється, що ЗСУ битиме ними по "Кримському мосту", а це буде вкрай чутливим для Кремля.

"Ми отримаємо ракети Taurus, але не нинішню модифікацію з дальністю ураження в 560 км. Зараз, поки йдуть дебати в Бундестазі, фахівці, судячи з усього, допрацьовують ракети, щоб вони мали таку ж дальність ураження, що і Storm Shadow 230-250 км. А ми вже далі думатимемо, як найбільш раціонально та ефективно їх використовувати, щоб діставати по російських об'єктах на окупованих територіях", - розповів експерт.

Крім того, він не впевнений, що партнери, принаймні на даному етапі погодяться з тим, щоб Сили оборони били такою зброєю по об'єктах окупантів на території самої РФ.

Нагадаємо, що Бундестаг відхилив пропозицію надати ракети Taurus через порушення процедури та спроби використати це для вузькопартійного піару.

  • Вас може зацікавити:

Німеччина може передати Україні далекобійні ракети Taurus: у чому їхня особливість

Можна бити по Росії? У Бундестазі зробили несподівану заяву про ракети Taurus для України

В Україні порахували, скільки потрібно ATACMS і Taurus для звільнення Криму