RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Німеччина може передати Україні далекобійні ракети Taurus: в чому їх особливість

Німеччина розглядає можливість передачі Україні далекобійних крилатих ракет Taurus найближчим часом. Наразі ведуться переговори з представниками оборонної промисловості.

Про це повідомляє журнал Der Spiegel.

Читайте також: Військово-техні­чний роман: що ще країни НАТО дадуть Україні

У виданні зазначають, що канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче повністю виключити можливість завдання Україною ударів по російській території за допомогою далекобійної зброї. Повідомляється, що Міністерство оборони ФРН звернулося до виробника Taurus з проханням включити відповідне обмеження на цільове програмування в крилаті ракети. Таке обмеження системи, як зазначають експерти, цілком можливе, але потребує часу.

Як пояснює видання, Шольц має намір схвалити постачання Taurus Україні лише після того, як переконається у технічній модифікації.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Україна звернулася до уряду Німеччини з проханням надати крилаті ракети Taurus із дальністю дії до 500 кілометрів. Проте тоді глава німецького Міноборони Борис Пісторіус заявив, що ФРН не готова постачати крилаті ракети Taurus в Україну.

Депутат Бундестагу від Соціал-демократичної партії канцлера Німеччини Олафа Шольца Андреас Шварц 7 серпня закликав надати Україні Taurus.

Виробництвом ракети займається компанія Taurus Systems, історія якої розпочалася у 1998 році. Операторами озброєння виступають три країни: Німеччина, Іспанія та Південна Корея. Бундестаг має лише 150 одиниць Taurus, які вже готові до застосування. На складських запасах у німців зберігаються ще 450 ракет, які потребують обслуговування виробника.

Taurus відноситься до класу "повітря-земля", проте має цікаве позиціонування від виробника: у Taurus Systems ця ракета класифікується до групи модульних ракет, які можна не тільки модифікувати для застосування у різних цілях, змінюючи бойову частину, але й запускаючи з різних типів платформ : наземних, морських та авіаційних.

Базова модель Taurus має наближені до Storm Shadow габаритні характеристики. Taurus може знищити деякі типи бункерів, захищені станції управління та зв'язку, аеродроми та порти, склади боєприпасів, судна та мости.

Нагадаємо, українські військовослужбовці розпочали навчання на танках Abrams у Німеччині, яке триватиме до 12 тижнів.

Вас також може зацікавити:

"Коаліція літаків" і членство України в НАТО: всі подробиці зустрічі "Рамштайн-13"

ЗСУ отримають сучасні системи Vera-EG: фото, відео та особливості

Вже офіційно: США та Велика Британія оголосили про нову військову допомогу Україні