RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗСУ змінили стратегію у війні з Росією

Оскільки Захід поки не постачає зброї, а в України дуже мало солдатів для успішного контрнаступу, Києву доводиться перепланувати свої дії.

Про це пише німецьке видання Bild.

Зазначається, що від початку російського вторгнення Сили Оборони звільнили половину з усіх захоплених територій, однак останні великі успіхи ЗСУ нібито були ще у 2022 році. Контрнаступ, на який покладали великі надії, закінчився у 2023 році з "мінімальними територіальними надбаннями" на сході та півдні країни.

Читайте: Україна передала США список "зброї перемоги" над РФ: що потрібно армії

Водночас ЗС РФ відновили активні штурмові дії на Донбасі, при цьому зазнаючи колосальних втрат, які можуть доходити до 5 тисяч осіб на місяць.

У виданні наголошують, що українська сторона "виявилася притиснутою до стінки", через суттєве скорочення військової допомоги з боку Заходу, тому ЗСУ шукають нові можливості для боротьби з окупантами та використовують нову стратегію.

Україна спромоглася за кілька місяців переобладнати закордонні артилерійські снаряди на власні дрони-камікадзе, а поза межами фронту з'явилися партизанські загони, які завдають точкові удари по росіянах на окупованих територіях.

Триває й планомірне знищення російської інфраструктури, яка обслуговує не тільки цивільне населення, а й військово-промисловий комплекс країни-агресора.

Нагадаємо, раніше ми писали, чим унікальні "гібридні" системи ППО України.

  • Вас може зацікавити:

Від С-300 до NASAMS: які ППО будуть захищати Україну взимку, інфографіка

Чим росіяни б’ють по Україні в 2024 році: експерт назвав засоби ураження

ППО працює в партизанському режимі: чим військові могли збити літак А-50