RU  UA

Чим росіяни б’ють по Україні в 2024 році: експерт назвав засоби ураження

Якщо минулого року головною ударною силою російських окупантів були крилаті ракети, то зараз на першому місці з використання ворогом засобів ураження знаходяться іранські дрони-камікадзе "Шахеди".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів головний редактор військового оглядового порталу Defense Express.

Читайте: Росія обстрілює Україну ракетами Кім Чен Ина: у чому їхня небезпека

За словами експерта з озброєнь, у цьому зимовому періоді ворог розподілив свої ресурси трохи інакше, адже використовуються не тільки крилаті ракети, а й доволі активно використовується балістичне озброєння.

"Якщо брати ті самі зенітні ракети С-300 і С-400, то просто методичні постійні удари по Харкову. Використовується балістичне озброєння і по Києву доволі регулярно", - розповів він.

Окрім того, зазначив він, помітне певне збільшення використання аеробалістичних ракет "Кинджал". Згідно з повідомленнями Повітряних сил, за січень було випущено 20 одиниць Х-47М2.

"Причому 10 з них було збито", - наголосив Олег Катков, додавши, що залишається ще використання надзвукових протикорабельних ракет повітряного базування великої дальності Х-22 і крилатих ракет класу "повітря-поверхня" Х-32.

Читайте: Знищено 10 з 10 "Кинджалів": Залужний розповів про результати роботи ППО під час масової атаки

"Але якщо брати щоденну загрозу, то перше місце – це "Шахеди", потім, на мій погляд, можна говорити про зенітні ракети з балістичною траєкторією С-300, С-400, після цього все інше", - зазначив головред Defense Express.

Також він додав, що приблизна оцінка збирання "шахедів" у Російській Федерації, за даними головного управляння розвідки Міністерства оборони України, складає близько 300 штук на місяць. І вона фактично корелюється з тим, що країна-агресор використовує щомісяця проти України.

Нагадаємо, що Росія у 2023 році випустила по території України 7,4 тисячі ракет. Третина з цієї кількості припадає на зенітні керовані ракети С-300 та С-400.

  • Читайте також:

Росія планує обладнати крилаті ракети касетними боєприпасами: загроза зросте в рази

Ворог "поставив на конвеєр" цілу серію ракет: в ЗСУ розповіли наскільки зріс рівень ефективності ППО

Росіяни змінили тактику завдання ударів: що "шукає" ворог і чи вистачить ракет в української ППО