RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Кулемети, ракети Javelin і не тільки: країна НАТО передала Україні нову партію допомоги

В Україну 3 лютого прибула військова допомога від Естонії: протитанкових ракет Javelin, кулемети та боєприпаси до стрілецької зброї, різноманітна наземна та водна техніка та водолазне обладнання. Загальна вартість пакету - орієнтовно 80 млн євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Естонії.

Читайте також: Промінь надії: чи зможе Європа озброїти Україну без США

Постачання ракет Javelin затвердили у грудні 2023 року. Точна кількість, час прибуття та місце розташування не розголошуються.

"Я радий, що ще один пакет допомоги прибув в Україну і використовується українськими правозахисниками. Останні події в Європі показують, що відправлення необхідних ракет та іншої військової допомоги Україні триває у великих масштабах, і цим ми разом із нашими союзниками посилаємо Кремлю чіткий сигнал, що ми продовжуватимемо підтримувати Україну доти, доки не переможемо до кінця", - заявив міністр оборони Естонії Ганно Певкур.

Цього тижня міністри оборони ЄС домовилися виконати свою обіцянку надіслати Україні один мільйон ракет. За словами естонського міністра оборони, його країна теж сприяє виконанню обіцянки додатковими тисячами снарядів. Але точні внески невідомі.

Крім того, він наголосив, що Естонія готова протягом чотирьох років виділяти 0,25% ВВП на допомогу ЗСУ. На початок 2024 року загальна сума військової допомоги цієї країни для Україні сягнула 500 млн євро - понад 1,3% її ВВП. Таким чином, Естонія стала одним із лідерів серед країн, які надають допомогу Україні у війні з Росією.

Також Таллінн організував навчання для понад 1 300 українських воїнів для покращення навичок та знань.

Раніше ми писали, скільки протримається Україна без закордонної фіндопомоги.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ увійшли в топ-5 найпотужніших армій Європи: рейтинг

Естонія готує передачу Україні заморожених російських активів: про яку суму йдеться

50 мільярдів для України: з’явився повний текст рішення саміту ЄС