RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Республіканці провалили голосування за допомогу Україні: міграційна угода "похована"

Республіканці відмовилися ухвалити законопроєкт, що передбачає посилення прикордонної політики США і допомогу Україні та Ізраїлю - керівництво Республіканської партії в Сенаті США заявило, що не змогло зібрати достатньої підтримки.

Про це йдеться у повідомленні американського видання The Hill у вівторок, 6 лютого.

"Мені та більшості наших членів здається, що ми не маємо реальних шансів ухвалити цей законопроєкт", - заявив під час пресконференції лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл.

Окрім цього, проти законопроєкту виступили більш ніж половина республіканців у верхній палаті, у той час, коли кілька високопоставлених законодавців із цієї партії взагалі наголосили, що блокуватимуть розгляд документа.

У виданні наголосили, що це може свідчити лише про те, що республіканці "хутко "поховали" угоду, досягнуту після кількох місяців переговорів сенаторами від Республіканської й Демократичної партій, а також представницею незалежних".

Читайте також: В Білому домі виступили проти законопроекту Конгресу без допомоги Україні

Розвиток подій так розлютив демократів, що вони не змогли приховати своєї зневаги до опонентів, звинувативши їх у маніпуляціях. Вони підкреслили, що саме республіканці наполягали на поєднанні прикордонної реформи з допомогою Україні ще в жовтні. Тоді цю ідею підтримав спікер Палати представників Майк Джонсон, але тепер він підтримує заяви Трампа і вважає документ непрохідним у нижній палаті.

Водночас сенатор-демократ Кріс Мерфі, який представляв свою партію на переговорах, заявив, що після такого вчинку республіканцям не можна довіряти взагалі.

"Вони сказали нам що робити, ми дотримувалися їхніх інструкцій до кожної літери, а потім вони "висмикнули килим з-під ніг" впродовж 24 годин. З ким ми там маємо працювати? Вони - жах для переговорів", - заявив він.

На заяви республіканців зреагував і президент США Джо Байден – він звинуватив Трампа у підбурюванні республіканців.

"Все свідчить про те, що цей законопроєкт навіть не буде винесений у Сенаті. Чому? Причина проста: Дональд Трамп. Тому що Дональд Трамп вважає, що це погано для нього в політичному плані", - заявив Байден у вівторок.

Він також додав, що Трапм прагне використати цю проблему у своїх політичних цілях, аніж розв’язати її.

Раніше ми писали, що сенатори США внесли законопроєкт про виділення допомоги Україні.

  • Вас може зацікавити:

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

У США загрожують суддям, які зняли Трампа з виборів: ФБР почало розслідування