RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Призначення Сирського: чого очікують від нього молоді офіцери

Після відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на цю посаду призначили 58-річного генерал-полковника Олександра Сирського. Проте як саме він впорається з цим завданням – покаже лише час.

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив майор національної гвардії, начальник штабу артилерії 4-ї бригади "Рубіж" Денис Нагорний.

Читайте також: Звільнення Залужного і призначення Сирського: з'явилась реакція Пентагону

За його словами, він не має давати характеристику Олександру Сирському.

"Щодо Головкома ЗСУ Олександра Сирського, то мені на своєму рівні давати йому характеристику, оцінювати його професійні якості - це буде непрофесійно. Як людина він нормальна, спілкується з військовими, ставить запитання, уважно слухає. Яким саме буде він Головкомом, покаже час, конкретні рішення і дії. Зараз можна сказати, чого ми зі свого боку очікуємо від призначення нових керівників у командуванні", – наголосив Денис Нагорний.

Він також підкреслює, що всі очікують грандіозних змін: як в організаційно-штатній структурі, так і у самому підході до ведення бойових дій. Він зазначає: "Ось у нас ввели Сили безпілотних систем, і ми очікуємо, що нас, молодих почують, адже війну виграє той, хто йде в ногу з часом. Війну виграє той, хто спілкується і чує особовий склад".

Наостанок Нагорний вказав, що сподівається на те, що генерал Сирський їх почує та прислухається до думки молодого покоління офіцерів, які "виросли" на цій війні, починаючи з 2014 року.

"... щоб у цих молодих офіцерів була можливість зайняти командувальні, керівні посади і мати можливість реалізувати на полі бою те, чого вони навчилися за роки війни, які висновки для себе зробили, знаючи наші сили і знаючи супротивника. Настав час дати дорогу молодим", – зауважив він.

Нагадаємо, що "Апостроф" вже повідомляв про те, що чекає на Україну після відставки головнокомандувача Валерія Залужного.

  • Вас також може зацікавити:

Зеленський призначив нового Головнокомандувача ЗСУ: офіційне звернення президента

Керівництву ЗСУ потрібні зміни: Умєров виступив з заявою

У Байдена відреагували на відставку Залужного: заява Білого дому