RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Байден ініціював переговори з РФ через "зоряні війни" Кремля в космосі

Президент Сполучених Штатів Джо Байден зобов'язав свою Адміністрацію організувати переговори з Росією через її плани можливого випробування ядерної зброї у космосі.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу.

Читайте також: Загроза ядерного удару РФ по Україні: куди можуть вдарити США у відповідь

Він зазначив, те, що повідомлялося раніше як загроза нацбезпеці США - це випробування російської ядерної зброї не на землі, а в космосі. Проте йдеться не про актуальну загрозу, а наміри Москви працювати у цьому напрямку.

"Ми не говоримо про зброю, яка може бути використана для нападу на людей або для фізичного знищення тут, на землі. Тим не менш, ми уважно стежимо за цією російською діяльністю і будемо продовжувати ставитися до неї дуже серйозно", - повідомив він.

Лідер США доручив налагодити дипломатичну взаємодію з РФ та іншими країнами-союзниками. Штати та союзники серйозно розцінюють загрози з боку РФ.

"Ми дуже серйозно ставимося до цієї потенційної загрози. Розвідка США "має серйозні побоювання щодо широкого розсекречення цих розвідувальних даних", - наголосив він.

Так він припустив, що нова антисупутникова російська зброя може мати негативний вплив на землю. Також він заявив, що Білий дім здивований рішенню голови комітету з питань розвідки Палати представників США Майка Тернера розкрити розвідувальну інформацію публічно.

Раніше радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван розповів про загрозу нацбезпеці. Ширший брифінг з цього приводу заплнований на 16 лютого.

Як повідомило CNN, голова комітету Палати представників з розвідки Тернер надав розвідувальні дані про серйозну загрозу нацбезпеці всім членам Конгресу для вивчення.

14 лютого ABC News повідомило про плани Росії розмістити ядерну зброю в космосі. Через це голова комітету Палати представників з розвідки надав розвіддані.

Нагадаємо, Росія офіційно відкликала ратифікацію Договору про заборону ядерних випробувань.

  • Вас також може зацікавити:

Третя світова війна почалась: Британія визнала це першою

Росію можна стримати: на Заході зробили заяву щодо великої війни в Європі

Можливо, це Третя світова: відомий меценат висловився про війну Росії проти України