RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія офіційно відкликала ратифікацію Договору про заборону ядерних випробувань: що це означає і до чого готуватися

Російська Держдума прийняла у II читанні закон про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Про це повідомляють росЗМІ.

Читайте також: Нелітаючі страшилки Путіна: чим Кремль знову лякає весь світ

Цим законом скасовується стаття 1 закону "Про ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань", яка містить положення про ратифікацію договору, підписаного від імені Російської Федерації у Нью-Йорку 24 вересня 1996 року.

Цілком очікувано, що далі РФ оголосить про проведення ядерних випробувань, які можуть пройти на ядерному полігоні на Новій Землі. Там за часів СРСР було проведено 132 ядерні вибухи. Яким саме буде цей вибух – окреме питання, цілком можливо, що у Кремлі дуже хочуть, щоб це був атмосферний вибух, щоб досягти максимального демонстраційного ефекту. Але для цього в РФ також повинні скасувати або просто проігнорувати Договір про заборону випробувань ядерної зброї в атмосфері, космічному просторі і під водою за 1963 рік. Якщо цієї норми Москва все ж дотримується, то залишається лише варіант із підземним ядерним вибухом.

Все це вже відбувалося під час Холодної війни, нічого нового РФ продемонструвати не зможе.

Такі дії РФ цілком можуть дати старт новій ядерній гонці у світі. Тому що все, що стримує зараз від розширення "ядерного клубу", - добровільна згода країн, які мають можливість створення ядерного озброєння, але не йдуть на це через світові гарантії безпеки.

Відповідно до договору, прийнятого 50-ю сесією Генеральної Асамблеї ООН 10 вересня 1996 року, кожна держава-учасниця зобов'язується не виробляти будь-яких випробувальних вибухів ядерної зброї та будь-яких інших ядерних вибухів, а також заборонити і запобігати будь-якому такому ядерному вибуху в будь-якому місці, що знаходиться під його юрисдикцією чи контролем. Крім цього, кожна держава-учасниця зобов'язується утримуватися від спонукання, заохочення або будь-якої участі у проведенні будь-якого випробувального вибуху ядерної зброї та будь-якого іншого ядерного вибуху.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, що Іран зараз має запаси збагаченого урану на п'ять ядерних бомб.

Вас також може зацікавити:

Буде велика ядерна війна? В Конгресі США зробили тривожну заяву

Зовсім все погано? Чому Путін знову почав загрожувати ядерною "дубинкою"

Саша, натисніть на кнопку: як Путін намагається зіпхнути на Лукашенка "ядерну палицю"