RU  UA

Ці люди живуть у 19 столітті: польський політолог висловився про протести фермерів на кордоні з Україною

Наразі Польща проходить іспит на зрілість для суспільства та Євросоюзу в цілому.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів польський політолог, професор факультету історії та міжнародних відносин Університету Святого Йосипа у Бейруті Якуб Корейба.

Читайте: Поляки заблокували ще один пункт пропуску: на в'їзд до України стоять понад 1700 вантажівок

За його словами, цього року виповнюється 35 років, як поляки прогнали російських окупантів, 20 років як країна в Євросоюзі, проте за багатьма параметрами основних економічних показників Варшава не дотягує до середніх європейських.

"Може в цьому росіяни винні, а може німці чи українці? А може винні 3 мільйони утриманців, які живуть у 19 столітті, а на вулиці – 21-й", - зазначив політолог.

Він зазначив, що польське сільське господарство – це не галузь економіки, а якийсь заповідник соціалізму, дороге хобі.

"І тут ми маємо ситуацію, в якій російська гібридна війна має величезне поле для активізації атак проти Польщі, бо навіть російська розвідка, де половину вкрадуть, а другу половину зіпсують, інвестує лише в ті місця, де є вибухонебезпечна ситуація. А ситуація, коли 3 мільйони людей у Польщі живуть за рахунок інших, і поки ми в Польщі не покінчимо з цією ситуацією, провокуватиме конфлікти як усередині нашої держави, так і з сусідами", - зазначив Якуб Корейба.

Він дивується, що справа дійшла до того, що позиція України на шляху до Євросоюзу залежить від інтересів групи людей, які не здатні жити у 21 столітті.

Нагадаємо, в Асоціації міжнародних автоперевізників вважають, що польські протестувальники мають бути покарані через псування українського зерна на кордоні.

  • Читайте також:

Українські перевізники розпочали дзеркальний страйк на кордоні з Польщею: фото і відео

Польські фермери ніяк не вгамуються і готують повну блокаду кордону

Польський міністр перепросив за інцидент з українським зерном: це неправильна форма протесту