RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Канада передасть Україні сотні бойових дронів SkyRanger R70, які "бачать" у темряві: фото

Канада продовжує допомагати Україні у боротьбі з російськими загарбниками – вона передасть нашим військам понад 800 дронів SkyRanger R70, які можуть "бачити" у темряві.

Про це повідомляє пресслужба канадського уряду.

Зазначається, що загальна вартість безпілотників перевищує $95 мільйонів. Вони є частиною пакета допомоги від Канади у розмірі $500 мільйонів, про який премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив під час свого візиту до Києва у червні 2023 року.

Дрони SkyRanger R70 обладнані автоматизованими та автономними системами навігації, що дозволяють їм переносити різноманітні камери та корисне обладнання для виявлення та ідентифікації цілей. Це сприятиме здатності українських оборонців розпізнавати людей, транспортні засоби та будь-які джерела тепла на значній відстані, особливо в умовах низької видимості та негоди. Крім того, SkyRanger R70 здатні переносити різноманітне обладнання вагою до 3,5 кг, включаючи боєприпаси.

Читайте також: Білий дім вивчає можливість передачі Україні більш далекобійних ракет ATACMS

"Ці дрони є критично важливими для спостереження та збору розвідданих, а також можуть використовуватися для транспортування та доставлення боєприпасів", — йдеться в заяві уряду Канади.

Варто зазначити, що від початку повномасштабного російського вторгнення, Канада виділила більш як $9,7 мільярда підтримки для України, $2,4 мільярда з яких — військова допомога. Зокрема ця країна передавала бойові танки Leopard 2, броньовані машини бойової підтримки, протитанкові засоби, стрілецьку зброю, гаубиці M777 та боєприпаси до них, камери з високою роздільною здатністю для дронів, зимовий одяг та багато іншого. Окрім цього, Канада підготувала понад 40 тисяч військовослужбовців Сил оборони.

Раніше ми писали, що Україна отримала нову партію допомоги від країни НАТО.

  • Вас може зацікавити:

Сенат проголосував: Україна стала на крок ближче до $60 мільярдів

Німеччина готує нову військову допомогу Україні: що увійде у пакет на 100 млн євро