RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Єрмак назвав умову, за якої Україна погодиться на переговори з Росією

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив на форумі "Україна. Рік 2024", що після розробки плану відновлення миру в Україні, можна буде запросити Росію на другий саміт формули миру та представити його без посередників російській стороні.

Про це він повідомив на відповідному форумі.

Читайте також: Україна має "потужний план" на 2024 рік: Умєров пообіцяв прорив на фронті

Єрмак анонсував, що у Швейцарії найближчим часом відбудеться інавгураційних саміт стосовно української формули миру. Його мета - зафіксувати домовленості між лідерами країн світу, у тому числі щодо міжнародно визнаних кордонів України 1991 року. Запрошення відправлять понад 160 країнам.

Наразі вже відбулось п'ять зустрічей щодо реалізації формули миру. На останній з них, у Давосі, вдалося зібрати 82 країни, у тому числі представники Ізраїлю та країн арабського світу. Майже дев'ять годин велися обговорення теми війни в Україні.

За його словами, на даний момент триває робота над документом, який може стати результатом відповідного першого саміту. Далі планують підготувати спільний план відповідальних країн світу, а вже на другий саміт можуть запросити представників РФ.

"На другому саміті, коли цей план буде створено, разом, без посередників, відкрито, за участі всіх цих країн, які продуть з нами цей шлях, може бути така ситуація, що ми запросимо представників РФ, де їм буде представлений цей план. На той випадок, якщо той, хто на той час буде представляти країну-агресора, захоче припинити війну та повернутися до справедливого миру", - сказав він.

Єрмак наголосив, що сперечатися з цим планом буде важко, інакше це означатиме сперечання з міжнародним правом.

Крім того, керівник ОПУ додав, що одним із завдань створення формули миру - це залучення партнерів з Азії, Африки, Латинської Америки. У рамках цієї роботи українська сторона мала розповісти світові правду про війну в Україні та російського агресора, аби країни теж тиснули та ізолювали Росію.

Ще одне завдання створення формули миру - запропонувати свій план завершення війни, адже з Африки і Китаю та інших країн вже з'являються різні ідеї, як завершувати війну в Україні. Третє завдання – використати можливість впливати на глобальні процеси у світі, зокрема на продуктову, екологічну та ядерну безпеку.

Нагадаємо, президент США Джо Байден зобов'язав свою Адміністрацію організувати переговори з РФ через її плани можливого випробування ядерної зброї у космосі.

  • Вас може зацікавити:

Половина зброї від партнерів не надходить вчасно: Умєров зробив важливу заяву

У 2024 році Україна почне використовувати новий вид дронів: з’явилися деталі

"Наївно думати, що росіяни підуть": друг Путіна Фіцо видав нову цинічну заяву про війну в Україні