RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Захищає свої інтереси": словацький політик відмовився визнати Росію агресором

Голова ультраправої Словацької народної політичної партії (SNS) з урядової коаліції, віцеспікер парламенту Андрей Данко назвав дії Росії в Україні не агресією, а "захистом своїх інтересів".

Про це політик заявив в інтерв’ю RTVS.

Читайте також: Не тільки Угорщина: ще одна країна хоче "відкусити" від України частину території

Він аргументував таку позицію тим, що "життя - не чорно-біле", а до війни "доклали руку самі українці". Російська армія прийшла в Україну з бажанням допомоги своїй нації.

Політику нагадали, що РФ порушила міжнародне право, коли переступила державний кордон України та окупувала її території. На це віцеспікер заявив, що міжнародне право порушують також інші держави. Прикладом є Ізраїль та Сполучені Штати.

"Ставати на бік України - це не вирішення проблеми, оскільки це лише ескалація напруженості… Росія не є агресором, вона захищає свої інтереси", - сказав Данко.

Варто зауважити, що в другу річницю повномасштабної війни РФ в Україні, 24 лютого, словацький прем'єр Роберт Фіцо також виправдав дії президента РФ за агресію. Вважає, що війну спровокували українці.

Раніше міністр оборони Словаччини заявив, що Україна та Росія мають розпочати мирні переговори, оскільки повномасштабна війна переходить у статус "замороженої".

  • Вас також може зацікавити:

"Чарівного горщика не існує": Блінкен оцінив шанси переговорів України та РФ і попередив про серйозну проблему

"Ми з Путіним чудово ладнаємо": Трамп зробив заяву про закінчення війни в Україні

США та союзники провели таємну зустріч з Україною через мирний план: Росію не запрошували