RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Україна отримає ще одну велику партію артснарядів

Збройні сили України отримають ще додатково 200 тис. артилерійських боєприпасів. У Чехії з’явилась можливість відповідної закупівлі.

Про це розповів чеський прем’єр Петр Фіала під час конференції з нагоди 25-ї річниці вступу країни до НАТО.

Читайте також: Країни НАТО передадуть Україні мільйон дронів: Столтенберг розкрив деталі

Ініціатива Чехії щодо пошуку боєприпасів із третіх країн має необов’язкову обіцянку щодо ще 200 тис. артснарядів, окрім зобов’язання з затвердженої закупівлі 300 тис. одиниць боєприпасів для ЗСУ.

Як відомо, до чеської ініціативи із закупівлі артилерійських снарядів для українських військових долучилися 18 країн.

"Я вважаю це великим успіхом. Це ще один доказ того, що Чеська Республіка є повноправним активним гравцем у політиці європейської безпеки", - наголосив Петр Фіала.

Варто зауважити, що Чехія - одна із країн ЄС, яка з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну шукала можливості допомоги Києву. Через два роки війни у Праги фактично не залишилося на складах зброї, яку вона могла б віддати українцям, проте країна продовжує надалі шукати шляхи, як допомогти ЗСУ.

Зокрема, недавно на Мюнхенській конференції з безпеки президент Чехії заявив, що країна має ідею, як отримати 800 тис. снарядів для української армії. Йшлося про купівлю боєприпасів у третіх країн за рахунок коштів країн-партнерів України.

Раніше ми писали, що країни-союзники України підтримали ініціативу Чехії і зібрали всю необхідну суму коштів для закупівлі та передачі 800 тисяч артилерійських боєприпасів ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Країна НАТО надаватиме 3000 боєприпасів Україні щомісяця

ЄС випустить понад мільйон снарядів за рік: скільки отримає Україна

Скільки снарядів використовують Росія і Україна: інфографіка