RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Країни НАТО передадуть Україні мільйон дронів: Столтенберг розкрив деталі

Країни-союзники Північноатлантичного альянсу нададуть Збройним силам України нову військову допомогу у вигляді мільйона безпілотних літальних апаратів.

Про це оголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу.

Читайте також: Україна створила унікальну мережу для пошуку "шахедів": американський генерал розкрив її секрет

Генсек зазначив, що 15 лютого було проведене чергове засідання Ради Україна-НАТО. Зокрема, український міністр оборони Рустем Умєров передав союзникам інформацію про ситуацію на фронті, а країни НАТО, своєю чергою, наголосили на важливості подальшої підтримки українських сил.

Окрім того нагадав, що днями низка союзників, зокрема Канада, Фінляндія та Норвегія, повідомили про наміри передати Україні нові пакети військової допомоги. Йдеться про обладнання, запасні частини для винищувачів F-16, засоби протиповітряної оборони.

"Група союзників об'єднується з метою постачання мільйона безпілотників для України. 20 союзників по НАТО також домовилися про створення коаліції з розмінування. Все це допоможе врятувати життя українців", - наголосив Єнс Столтенберг.

Варто зауважити, що до цього в рамках НАТО була створена "коаліція дронів", покликана допомогти українським військовим. До неї входить вже більш ніж 20 країн світу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українська влада розробляє цифровий рекрутинг у Збройні Сили, націлений на пошук операторів ударних БПЛА.

  • Вас також може зацікавити:

Нова "Лелека" в небі: як працює надсучасний БПЛА

Україна цього року не отримає бомби GLSDB: у США назвали нову дату

В Україні створюють Сили безпілотних систем: президент підписав указ