RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Що чекає на Росію у разі перемоги Путіна: п’ять основних сценаріїв

У разі перемоги Володимира Путіна на виборах президента РФ, які також незаконно проводять на ТОТ, майбутнє росіян матиме щонайменше п'ять сценаріїв.

Про це повідомляє Politico.

Читайте також: За що йти голосувати? У Росії незадоволені "виборами" Путіна

Перший сценарій (ймовірність 5-10%)

Підозріла смерть російського опозиціонера Олексія Навального у в’язниці навряд чи знищила продемократичну енергію в країні, вважає видання. Після того, як Навальний перетворився на мученика, а матері та дружини російських військових почали протестувати, Росію при Путіні на новому терміні може чекати демократична революція.

Другий сценарій (ймовірність 10-15%)

Росія після перемоги Путіна на виборах може розпастись на тлі війни в Україні, в якій вже загинули сотні тисяч російських військових, а також через протести росіян. Чим довше затягується війна, тим більше колонізованих меншин кидають у "м’ясорубку Путіна", винищуючи набагато вищими темпами, ніж етнічних росіян.

"По всій країні панує хаос, який перетворюється на суміш анархії, територіальної роздробленості та насильства, що не залишає байдужим жоден регіон і жодну родину. Зрештою, це саме те, що сталося в Росії наприкінці 1910-х і на початку 1920-х років, коли крах царського режиму розірвав Російську імперію", - вважають у виданні.

Третій сценарій (ймовірність 15-20%)

Можуть активізуватися російські націоналісти. Цей сценарій зробив більш вірогідним "похід" ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина на Москву у червні 2023 року. Як припускають у Politico, полум'я націоналізму, розпалене російським диктатором, навряд чи вщухне найближчим часом.

Четвертий сценарій (ймовірність 20-25%)

Четвертим сценарієм для Росії за перемоги Путіна у виборах є технократичне перезавантаження. Це може бути схоже на відставку Микити Хрущова 1964 року.

До 2030 року в Росії може з'явитися новий режим та не факт, що демократичний. Його може очолити невелика група технократичних еліт, навчених на Заході. Вони почали би казати багато приємних речей для західних політиків та бізнесменів, які прагнуть повернутися до "статус-кво" довоєнного періоду.

"Вони покладуть велику частину провини за війну лише на Путіна, обіцяючи повернення до нормального стану в Москві. Вони можуть піти так далеко, щоб навіть звільнити деяких політичних в’язнів і опозиційних політиків", - йдеться у повідомленні.

П'ятий сценарій (ймовірність 45-50%)

"Зі смертю Навального демократична опозиція перебуває в руїнах. Російська економіка, попри шквал західних санкцій, навряд чи зазнала краху, навіть якщо вона стала млявою. Хоча Путін не підкорив Київ, найгірше в українській війні ще може бути попереду, особливо з огляду на стриманість США щодо озброєння України. І порівняно з американськими президентами, у свої 71 рік Путін все ще має відносну молодість на своєму боці", - пише Politico.

Нагадаємо, під час "виборів Путіна" у Пітері у виборчу дільницю кинули коктейль Молотова, у Москві та Югрі намагалися спалити обладнання дільниці, а в кількох регіонах залили урни зеленкою.

  • Вас може зацікавити:

Чи визнає Захід "перемогу" Путіна: експерт про наслідки голосування в Росії

Більше схожа на свинарник: у мережі показали виборчу дільницю у Бурятії

Голосують під радянські пісні: журналіст з Херсона про "вибори" окупантів на півдні України

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: