RU  UA

Голосують під радянські пісні: журналіст з Херсона про "вибори" окупантів на півдні України

Російські окупанти на захопленій території України залякують місцевих мешканців та примушують голосувати на російських виборах президента.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла головна редакторка "Кавун.сіті" Євгенія Вірлич.

Читайте також: "Вибори Путіна" на окупованій території України: США зробили жорстку заяву

За її словами, росіяни почали голосування на окупованих територіях. Відомо, що український колаборант Володимир Сальдо проголосував під пісню "С чего начинается родина". Зокрема, в Скадовську і Каховці лунали вибухи на дільницях.

"Людей примушують голосувати, залякують. Спостерігачів, навіть "пригодованих", на Херсонщині мало. Росіяни оголосили, що голосувати можна за українським паспортом. Проте люди не бажають світити українські паспорти, оскільки на таких чекають репресії", - зазначила вона.

Російські депутати і колаборанти їздять по області, роздаючи подарунки і обіцяючи покращення життя.

Водночас життя на окупованих територіях дуже важке. Тривають постійні рейди росіян, арешти. Люди зникають і їхня доля невідома.

"Погана ситуація з електрикою і водою, особливо в Новій Каховці. Проблеми з ліками. Люди лікуються з колишніх запасів або взагалі не мають можливості. В багатьох населених пунктах немає лікарів. Щоб отримати медичну допомогу, доводиться їхати в Сімферополь", - уточнила вона.

Росіяни постійно обстрілюють правий берег. Напередодні було багато прильотів по центру Херсона. Люди змушені адаптуватися до життя в таких умовах. Також триває процес повернення людей, додала Євгенія Вірлич.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада закликала світ засудити "вибори Путіна" на окупованих територіях.

  • Вас також може зацікавити:

"Вибори Путіна" на окупованій території: українські соціологи зробили важливу заяву

"Невидимі" злочинці: як Росія готує "вибори Путіна" на окупованій Херсонщині

Ліквідованих вже більше 30: в лавах організаторів путінських "виборів" справжній